Tiskové zprávy  |  07.08.2020 16:01:18

Společnost NN Investment Partners získala od OSN opět nejvyšší rating A+

Společnost NN Investment Partners letos znovu obhájila nejvyšší rating A+ za její strategii uplatňování principů společensky odpovědného investování, integraci ESG faktorů (E – životní prostředí, S – sociální faktory a G – udržitelné řízení) a aktivní vlastnictví v akciových strategiích. Toto hodnocení jasně reflektuje ambici společnosti stát se lídrem v oblasti společensky odpovědného investování.

Získané investiční hodnocení dokazuje, že společnost je nejen odhodlána důsledně uplatňovat principy společensky odpovědného investování, ale také že se jí integrace těchto principů daří. ESG kritéria byla ke konci června 2020 úspěšně integrována již v 71 % aktiv pod správou.

V NN Investment Partners se společensky odpovědné investování považuje za nejlepší způsob, jak zvýšit návratnost investice v poměru k rizikům a zároveň přispět společnosti jako celku. Integrace ESG faktorů umožňuje odhalit potenciální hodnotu firem v budoucnu. NN Fondy prokázaly odolnost během velké finanční krize v roce 2008 a překonaly své tradiční konkurenty také při koronakrizi, což lze přisuzovat přísnému výběru akcií do portfolií fondů a zaměření na firmy s udržitelným a perspektivním obchodním modelem.

Valentijn van Nieuwenhuijzen, investiční ředitel ve společnosti NN Investment Partners: „Jsme hrdí na to, že náš závazek být lídrem společensky odpovědného investování byl opět potvrzen nejvyšším hodnocením od OSN. Dosažením nejvyššího skóre však naše práce nekončí. Nadále budeme pokračovat v našem úsilí rozšířit integraci ESG faktorů do většího podílu našich aktiv pod správou, podnítit pozitivní změny ve společnosti a podpořit společensky odpovědný přístup k investování jako nový standard.“

Význam společensky odpovědného investování v posledních letech celosvětově roste. Vytváří prostor pro zachování dlouhodobých zisků a podmínek udržitelného rozvoje pro budoucí generace. Proto se odpovědné investování vyplatí.



Společnost NN Investment Partners se dlouhodobě řadí mezi 5 největších správců aktiv v České republice (dle objemu spravovaných aktiv). V České republice působí již od roku 1997 a společně s NN Životní pojišťovnou a penzijní společností tak reprezentují skupinu NN na českém trhu. NN Investment Partners nabízí přes 50 zahraničních podílových fondů, z toho více než 20 v české koruně a zajištěných proti měnovému riziku. Je lídrem v oblasti společensky odpovědnému investování. Za svůj přístup ke společensky odpovědnému investování získala společnost nejvyšší rating A+ od OSN.
Centrála společnosti sídlí v nizozemském Haagu. Společnost působí v 15 zemí napříč Evropou, Asií, Středním východem, Severní a Latinskou Amerikou a pracuje pro ni přibližně 1000 zaměstnanců. Zároveň je součástí finanční skupiny NN Group. 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688