TNBiz (TN.cz)
Zdravotnictví  |  30.04.2020 08:09:23

Vojtěch promluví o vývoji epidemie. Ve středu žádný nakažený nezemřel

V Česku nadále přibývá jen několik desítek nakažených koronavirem denně, ve středu nikdo nákaze nepodlehl. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch spolu s dalšími odborníky zhodnotí vývoj epidemie a nastíní další dny, tiskovou konferenci sledujte živě od 8:30. O nových opatřeních bude jednat vláda.

Hlavní události

- Hygienici v Česku evidují celkem 7579 pozitivních testů na koronavirus, 3108 lidí se vyléčilo a 227 zemřelo

- Během středy bylo potvrzeno 75 nových případů nákazy Covid-19, nikdo s tímto onemocněním nezemřel

- Od 8:30 proběhne tisková konference ministerstva zdravotnictví ohledně výhledu do dalších týdnů, sledujte ji v přímém přenosu v tomto článku

- Pálení čarodějnic bude možné maximálně v deseti lidech, musejí ale dodržovat opatření

- Vláda by měla na svém zasedání prodloužit stav nouze, projedná další opatření ke koronaviru

- Malé firmy s ručením omezením by mohly dostávat příspěvek 500 korun denně, poskytovatelé sociálních služeb zase mimořádné dotace

Od 08:30 proběhne tisková konference ministerstva zdravotnictví a Ústavu zdravotnických informací a statistiky k průběžnému hodnocení vývoje onemocnění Covid-19 a k výhledu do dalších týdnů.

Na brífinku promluví ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, náměstek ministra Roman Prymula, ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek a předseda České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Vladimír Černý. Tiskovou konferenci můžete na TN.cz sledovat živě.

V Česku ve čtvrtek i navzdory koronavirové epidemii proběhne "pálení čarodějnic", hasiči centrální zákaz zapalování ohňů nenařídili, nechají to v kompetenci jednotlivých krajů. "I během pálení čarodějnic je ale potřeba dodržovat skupinky maximálně deseti osob, nosit roušky a dodržovat bezpečné vzdálenosti," vysvětlil ministr vnitra Jan Hamáček.

Oslava by tak měla proběhnout doma v rodinném kruhu u menšího ohýnku. Velkolepé, často s hudebním programem spojené akce, se totiž nikde konat nebudou. Povolení hromadných akcí součástí dosavadních rozvolňovacích nařízení nebylo. 

Na tiskové konferenci po jednání krizového štábu Libereckého kraje náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka ohlásil, že kraj vrací ministerstvu vnitra celou šarži vadných roušek z Číny. "(Jedna z roušek) vypadá, že jí je tak 200 let a je poměrně výrazně znečištěná," popsal Sobotka. Zároveň apeloval, aby zdravotníci kontrolovali stav všech roušek, které rozbalí.

V Thomayerově nemocnici zemřela další zdravotnice. 59letá sanitářka ve středu podlehla rozsáhlému zápalu plic, který zřejmě vyvolalo onemocnění Covid-19. Nákazu u ní předtím potvrdily testy.

V Česku během středy nezemřel žádný pacient s onemocněním Covid-19, bilance pandemie je tak stále 227 životů. Přibylo 75 nakažených, celkově se nemocí infikovalo 7579 lidí. Z toho 3108 pacientů se uzdravilo.

Koronavirus ve světě

Ve světě již nemocí Covid-19 onemocnělo více než tři milony dvě stě tisíc pacientů, za včerejší den zaznamenaly statistiky téměř 82 tisíc nových případů, více než šest tisíc lidí zemřelo. Celkově onemocnění podlehlo již 228 tisíc lidí.

Nejhorší situace zůstavá v USA, více než třetina nakažených na celém světě je právě tam, obětí hlásí víc, než měli při válce ve Vietnamu. Po dnech zlepšení opět přibylo nových případů ve Španělsku, za středu hlásí téměř pět tisíc nakažených. Situace není dobrá ani v Brazílii, kde nemocných rychle přibývá.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688