mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  25.04.2020 10:00:00

Aktuální podmínky pro cestování do Saúdské Arábie, Bahrajnu, Ománu a Jemenu v souvislosti s koronavirem a zrušením zákazu vycestování z ČR

Aktuální podmínky pro cestování do Saúdské Arábie, Bahrajnu, Ománu a Jemenu

25.04.2020 / 08:46 | Aktualizováno: 25.04.2020 / 10:00

V návaznosti na usnesení vlády ČR ze dne 23.4.2020 o ukončení platnosti opatření omezujícího možnost vycestování z území ČR informujeme o podmínkách vstupu na území Saúdské Arábie, Bahrajnu, Ománu a Jemenu:

VYCESTOVÁNÍ Z ČESKÉ REPUBLIKY:

Podrobné aktuální informace o podmínkách vycestování z ČR naleznete na webu mzv.cz nebo mvcr.cz

SAÚDSKÁ ARÁBIE:

2. VSTUP NA ÚZEMÍ:

Do země mohou vstoupit pouze občané SAU. Vstup do země pro držitele veškerých pobytových oprávnění je dočasně pozastaven, stejně tak, jako tranzit. Vydávání turistických víz do odvolání pozastaveno.

3. DOPRAVA A TRANZIT:

Veškerá letecká doprava (i vnitrozemská), stejně jako lodní a pozemní, z a do SAU přerušena vyjma repatriačních letů. Do odvolání uzavřeny rovněž pozemní hranice.Veškerá hromadná doprava zrušena, stejně jako vlaky, autobusy a taxi služby. Cestovat mezi provinciemi je zakázáno – ve výjimečných případech lze s povolením, které musí být dopředu vyjednáno na Ministerstvu vnitra.

4. OPATŘENÍ:

Pohyb obyvatelstva je v jednotlivých provinciích a mezi nimi značně omezen. Platí 24hodinový zákaz vycházení ve městech Rijád, Tabuk, Dammam, Dhahran, Hofuf a v provincii Jeddah, Taif, Qatif a Al Khobar. Během Ramadánu umožněno nakoupit potraviny nebo lékárenské produkty v době 9.00 – 17.00 (vždy může pouze jeden člen rodiny). Restaurace jsou během Ramadánu otevřeny od 15.00 – 3.00 pro „take-away“ a pro donáškovou službu. Každý, kdo vstoupí na území království Saúdské Arábie musí setrvat 14 dní v karanténě.

Pro nejaktuálnější informace o opatřeních a cestování do a vně Saúdské Arábie, doporučujeme kontaktovat Velvyslanectví Saúdské Arábie v Praze: e-mail resac@saudiembassy.cz, telefon 257 316 606.

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE:

https://visa.visitsaudi.com (Portál e-visa)

www.moi.gov.sa (Ministerstvo vnitra SAU)

www.moh.gov.sa (Ministerstvo zdravotnictví)

www.spa.gov.sa (Saúdská tisková agentura)

 

BAHRAJNSKÉ KRÁLOVSTVÍ

2. VSTUP NA ÚZEMÍ:

Do země mohou vstoupit pouze občané Bahrajnu a cizinci s dlouhodobým pobytem, případně ti, kterým budou před příjezdem udělena víza na portále www.evisa.gov.bh.

3. DOPRAVA A TRANZIT:

Letiště v Manamě funguje v omezeném provozu a je otevřeno pro letecký tranzit. Každý, kdo do země přijede se musí podrobit testu na COVID-19. Bez ohledu na výsledek testu, pak musí povinně setrvat v 14denní karanténě. Dle dostupných informací veřejná hromadná doprava na Bahrajnu funguje s dočasným omezením. Taxi služby jsou poskytovány standardně.

4. OPATŘENÍ:

Po příletu je nutné se podrobit testu na COVID-19 a zůstat bez ohledu na výsledek v 14denní karanténě. Školy a univerzity jsou uzavřeny, zakázané je shromažďování více než 20 osob. Restaurace jsou otevřeny pro „take-away“ a pro donáškovou službu.

Nejaktuálnější informace o vstupu do země či opatřeních souvisejících s koronavirem, lze získat na Velvyslanectví Bahrajnu v Berlíně.

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE:

http://www.interior.gov.bh/en (Ministerstvo vnitra BHR)

www.moh.gov.bh (Ministerstvo zdravotnictví BHR)

www.bna.bh/en (Bahrajnská tisková agentura)

 

SULTANÁT OMÁN

2. VSTUP NA ÚZEMÍ:

Do země mohou vstoupit pouze občané Ománu. Vstup do země pro držitele veškerých pobytových oprávnění dočasně pozastaven, stejně tak, jako tranzit. Omán pozastavil vydávání turistických víz a uzavřel hranice.

3. DOPRAVA A TRANZIT:

Veškerá letecká doprava (i vnitrozemská), stejně jako lodní a pozemní, z a do Ománu přerušena. Každý, kdo vstoupí na území Ománu musí setrvat 14 dní v karanténě. Cizinci mohou Omán opustit, ale nebude jim umožněn návrat.

4. OPATŘENÍ

Od 18.3.2020 do odvolání uzavřeny mešity, zrušeny veřejné akce, konference, uzavřena všechna turistická místa (včetně vádí a míst na piknik, obchody a obchodní domy (kromě supermarketů, klinik, lékáren a oční optiky), tržiště, restaurace a kavárny (včetně v hotelech) – kromě donáškové služby, tělocvičny, lázně a kadeřnictví. Od 13.3.2020 přestal Omán vydávat turistická víza na dobu nejméně 30 dnů. Vláda oznámila, že není povoleno žádné shromažďování, vč. na plážích.Všichni, kdo přicestovali do Ománu po 2.3.2020 musí být povinně v karanténě - porušení se trestá.

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE

Pro více informací o přijatých opatřeních doporučujeme kontaktovat ministerstvo zdravotnictví v Ománu na +968 2444 1999 mezinárodní letiště v Maskatu +968 2435 1234 nebo Ománskou královskou policii na e-mailu : info@rop.gov.om.

JEMEN

2. VSTUP NA ÚZEMÍ JEMENU

MZV ČR zásadně nedoporučuje občanům ČR cestovat do Jemenské republiky a případné české občany přítomné v Jemenu vyzývá k opuštění země. https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/jemen_varovani_pred_cestami_2.html

3. DOPRAVA A TRANZIT:

Do odvolání uzavřeny pozemní, vzdušné i mořské hranice a přerušena veškerá letecká i lodní přeprava z/do Jemenu. Umožněny jsou pouze humanitární lety a humanitární dodávky po moři.

4. OPATŘENÍ

Zákaz vycházení na vládou kontrolovaných územích od 18 hod do 6 do rána.

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE

Pro více informací kontaktujte Velvyslanectví Jemenu v Praze

MZV na na webu i nadále doporučuje cestovat do zahraničí jen v naléhavých a nezbytných případech, a to zejména z důvodu rozsáhlých restriktivních opatření a omezení, která jsou v současné době aplikovávána většinou zemí, a dále s ohledem na výrazné komplikace v dopravě. Upozorňujeme, že výše uvedená opatření se mohou kdykoliv změnit, stejně tak se mohou změnit platná dopravní omezení v rámci tranzitních zemí.

Více článek na webové stránce MZV https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/omezeni_dopravy_koronavirus.html

MZV důrazně doporučuje před každou cestou do zahraničí registraci v systému DROZD.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688