zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  13.02.2020 00:00:00

Zlín: Investice města v roce 2020 přesáhnou 400 miliónů korun



Investice města v roce 2020 přesáhnou 400 miliónů korun

publikováno: 13.2.2020

Zlín – Přebytkový rozpočet na rok 2020 schválili zastupitelé již na konci roku 2019. Celkové příjmy by měly dosáhnout výše 1 664 735 000 , zatímco výdaje 1 661 935 000 . Celkové zdroje města pro investice a opravy majetku v roce 2020 budou přesahovat čtyři sta miliónů korun.

Návrh rozpočtu města byl schválen zastupiteli na jednání dne 12. prosince, když získal při hlasování nadpoloviční většinu 28 hlasů. Přijetí rozpočtu umožní městu i v roce 2020 plnit všechny povinnosti, od zajištění provozu až po nové investice. Celkové zdroje města pro investiceroce 2020 dosahují výše 418 mil. . Jedná se o součet investičních zdrojů ze schváleného rozpočtu (234 mil. ) a tzv. čistého přebytku vyplývajícího z uzavřeného hospodaření roku 2019 (184 mil. korun). Akce, které přecházejí z roku 2019 do letošního roku činí v součtu 291 mil. .

V rámci přidělených finančních prostředků se počítá s významnými investicemi do oblasti dopravy. Nejvýznamnějšími investicemi jsou tak realizace SMART - Navigačního parkovacího systému a dispečinku ITS ve Zlíně, vybudování chodníku podél silnice III/4912 v ul. Velikovská, Zlín – Štípa, realizace projektové dokumentace plánu udržitelné městské mobility města Zlína (SUMP) nebo regenerace sídliště v Malenovicích. Celkové přidělené finance v oblasti dopravy činí 133 mil. .

V oblastí školství se plánují investice v hodnotě 44 mil. , kdy proběhne rekonstrukce jídelny v ul. Hradská, jejíž účelem bude kompletní rekonstrukce budovy včetně realizace přístavby objektu, díky níž dojde k rozšíření prostoru jídelny, kuchyně, stávajících šaten i vstupu pro strávníky. Dále proběhnou rekonstrukce učeben řemeslných oborů nebo rekonstrukce zahrady u mateřské školy na Kudlově.

V bytové oblasti poputují investice ve výši 22 mil. např. do rekonstrukce páteřních rozvodů 1. segmentového domu na Jižních Svazích nebo modernizaci bytů, které jsou v majetku města.

Ze zbývajících finančních prostředků se bude realizovat například biotop v rámci Centrálního parku na Jižních Svazích, IT infrastruktura do základních škol, obnova dětských hřišť, výstavba výběhu Karibuni v zoo Zlín, projektová dokumentace k Velkému kinu nebo rekonstrukce objektu Mlýnská, která je využívána jako knihovna nebo klub seniorů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688