OK-point (BrokerConsulting)
Okénko Franchising  |  22.10.2019 12:12:31

Na mé práci mne nejvíc baví příběhy klientů, říká Michal Barák z OK POINTu

Bývalý vystudovaný strojní inženýr, hokejista a dobrovolný hasič Michal Barák si v roce 2016 otevřel ve Velkém Meziříčí vlastní finanční a realitní pobočku OK POINT. K rozhodnutí ho vedlo vědomí, že se oboru finančního poradenství se chce na profesionální úrovni věnovat celý život. 

„Na mé práci mne nejvíce baví příběhy lidí. V oboru jsem už dvanáct let, tak jsem už viděl nesčetně případů, kdy za mnou přišli mladí lidé, kteří, když měli brigádu a kapesné od rodičů, dokázali s penězi vyjít. Ale s první výplatou najednou přišla touha si pořídit kde co a po roce, dvou najednou měli na krku splátky a sotva zvládali vyjít s penězi,“ vypráví Michal Barák, franšízant OK POINTu. „Vlastně se jim moc nedivím, nikdo je hospodařit ve škole neučil, doma také mnohdy neměli vhodný vzor. Ale když spolu vypracujeme finanční plán, tak už po pár měsících začnou tvořit rezervy. Mám jednoho klienta, který za mnou před deseti lety přišel zadlužený, ale dnes má rodinu, vlastní dům a rezervu půl milionu korun.“ 

Michal se z finančního konzultanta vypracoval na regionálního ředitele. Před třemi lety si otevřel i vlastní finanční a  realitní pobočku OK POINT. Na ní lze na jednom místě pohodlně vyřešit bankovní, finanční a realitní služby. Za ryze českým franšízovým konceptem stojí společnost Broker Consulting a internetová mBank. Během tří a půl let společně otevřely po celé republice 45 OK POINTů a další jsou ve fázi výstavby, nebo se plánují.

„Pro otevření pobočky mne vedla touha poskytnout mým klientům ještě více služeb, například bankomat s vkladovou funkcí a plnohodnotné zázemí pro jejich finanční i realitní potřeby,“ vzpomíná Barák a dodává: „Koncept OK POINT bych doporučil lidem, kteří chtějí něco budovat dlouhodobě, mají vytrvalost, nebojí se vlastního zapojení a rádi pracují s lidmi.“



Jenom jeden z deseti podnikatelů by se vrátil zpátky do zaměstnání 

Michal Barák podniká už od let studií a nikdy o zaměstnaneckém poměru neuvažoval, podnikání v oblasti finančních a realitních služeb ho naplňuje. Nedá dopustit na franšízový systém. Podle průzkumu společnosti Ipsos pochází 83 procent současných podnikatelů a živnostníků ze zaměstnaneckého poměru. Motivací pro odchod ze zaměstnání byly touha po nezávislosti, potřeba svobody a flexibility, případně zajímavá životní příležitost. 

„Zhruba polovina z nich s podnikáním změnila obor. Co je ale zajímavější, tak drtivá většina, a to celých 90 procent neplánuje návrat zpět do zaměstnaneckého poměru. Tedy podnikání jim pomohlo se plně  realizovat,“ vypichuje Lenka Šilerová, výkonná ředitelka HR & ERM agentury Ipsos.

Pro lidi, kteří zvažují vlastní podnikání, je možnou variantou franšízový koncept. Na jednu stranu poskytuje jistotu systému franšízora, kdy není třeba se spoléhat jen na sebe, a na druhou stranu nabízí potřebný prostor pro seberealizaci a i vyšší výdělky. 

„Výhody franšízového modelu jsou v kombinaci svobody a zároveň zajištěné podpory z centrály. Na jednu stranu můžeme jako franšízanti věnovat své hlavní činnosti, může poskytovat služby klientům a rozvíjet své znalosti i samotnou pobočku. Na druhou stranu máme veškerou podporu od centrály,“ shrnuje výhody tohoto modelu Michal Barák. 

Aktuálně je příležitost pro vlastní franšízovou pobočku v oboru financí a realit na více než 25 místech po celé republice, konkrétní lokality najdete na https://okpointy.cz/mapa-pobocek-13.

 

OK POINT

Franšízová pobočka OK POINT je místem, ve kterém mohou lidé sjednávat produkty a služby různých bank i pojišťoven a řešit realitní služby, aniž by museli navštěvovat několik různých filiálek. Jedná se o unikátní místo, jehož cílem je usnadnit klientům život a ulehčit jim orientaci v nepřeberném a nepřehledném množství nabízených služeb. Propojuje finanční plánování, nízkonákladové bankovnictví a realitní služby. Tou nejpodstatnější výhodou OK POINTu je pak možnost sjednat si produkt nebo službu na míru v rámci aktuální nabídky finančních institucí a to za nejvýhodnějších podmínek na trhu. Díky lidskému přístupu ke klientům, diskuzi nad jejich přáními a plány a šíří poskytovaných služeb se OK POINTy staly jedním z nejrychleji rostoucích franšízových konceptů na tuzemskám trhu. Výhodou je také nízká vlastní vstupní investice od 300 tisíc korun, která je mnohonásobně nižší než u populárních franšíz z oblasti gastronomie a srovnatelná s realitními franšízami bez finančních služeb. Svou roli hraje i prestiž finančního odvětví, která oslovuje zejména stávající úspěšné podnikatele či vrcholové manažery z korporací hledající druhou kariéru. Příležitost pro otevření OK POINTu jsou nyní ve městech Praha, Příbram, Hodonín, Břeclav, Chrudim, Žďár nad Sázavou, Havířov, Čáslav, Kutná Hora, Třebíč, Tábor, Písek, Klatovy, Rokycany, Rakovník, Cheb, Aš, Kadaň a Vsetín. Více o OK POINTech na www.okpointy.cz.

Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 640 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1 500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 44. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIn OK POINTů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688