CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
Komodity  |  29.08.2019 21:24:38

Držíte kryptoměny? Půjčování kryptoměn je forma výdělku

Obvyklá forma výdělku je pro investory do kryptoměn převážně jejich nákup a prodej v dlouhodobém horizontu. Další skupina se na trhu snaží vydělat prostřednictvím obchodování. Pokud držíte kryptoměny dlouhodobě a nejste zruční v obchodování, je tu ještě jedna možnost – půjčování kryptoměn a inkasování úroku za Vaše propůjčené kryptoměny.

Půjčování kryptoměn se v posledních třech letech značně rozšířilo. Avšak je stále potřeba mít na paměti, že jakmile svoje kryptoměny propůjčíte ať už burze nebo speciálnímu poskytovali krypto půjček, současně se tyto subjekty stávají dočasnými vlastníky Vašich kryptoměn. Rozhodně je tak třeba uvážit a prověřit minulost a hodnověrnost subjektu, kterému kryptoměny půjčíte. Pouze když držíte kryptoměny na adresách ke kterým máte privátní klíče, jsou tyto kryptoměny ve Vašem výhradním vlastnictví.

Tip: sledujte nás na Twitteru

Půjčování kryptoměn burzám

Podívejme se tedy blíže, jaké možnosti nám trh přináší. V zásadě máte dvě možnosti pokud držíte kryptoměny a chcete je propůjčit a na oplátku získat úrok z půjčky. První možnost je vybrat silnou a stabilní burzu. Mezi tyto burzy patří například Bitfinex, Poloniex a mnoho dalších, nově na seznam přibyla také Binance.

Binance spustila svojí platformu s půjčkami před pár dny. V nabídce naleznete 3 kryptoměny, které můžete na platformu vložit a inkasovat úroky každých 14 dní. ETC nabízí vůbec nejnižší úrok – 7% ročně, uživatel může takto uložit maximálně 1000 ETC. Druhou akceptovanou kryptoměnou je USDT, tento stablecoin již nese roční úrok 10% a maximální vklad je milión USDT. Třetí možností je nativní token burzy BNB. Vklad v BNB přináší velmi zajímavých 15% ročně, omezení na maximální výši vkladu je v tomto případě 500 BNB.

Obecně lze říci, že dlouhodobé držení kryptoměn na jakékoli burze je rizikové, proto se také burzy snaží nabízet vysoké úročení, aby přilákaly uživatele. Pojďme se podívat na další možnost zmíněnou výše, tedy půjčování kryptoměn společnostem zaměřeným na krypto půjčky.

Půjčování kryptoměn poskytovatelům krypto půjček

Držíte kryptoměny dlouhodobě, ale bojíte se půjčování kryptoměn burzám kvůli hackerským útokům? Pak i pro Vás se najde řešení, někteří poskytovatelé krypto půjček totiž nabízejí pojištění vkladů.

Tip: připojte se do naší Telegram skupiny a mějte přehled o novinkách online

Na čele žebříčku nejlepších společností poskytující krypto půjčky najdeme společnost Nexo. Ta nabízí pojištění vkladů a toto pojištění jim garantuje britská banka Lloyd’s. Celková částka pojištěného kapitálu je sto miliónů dolarů. Platforma nabízí atraktivní roční úrok 8%. Úroky jsou připisování denně, což je také značná výhoda oproti ostatním poskytovatelům. Hlavní nevýhodou je skutečnost, že můžete vložit pouze přední fiat měny nebo stablecoiny – USDT, TUSD, PAX, DAI a USDC. Na druhou stranu, vzhledem k výši úroku a pojištění je tato platforma mezi uživateli velmi ceněna.

Další hojně využívanou platformou je BlockFi. BlockFi nabízí úrok 6.2% ročně. Prvotní kapitál na spuštění získala od zvučných jmen v průmyslu, za všechny jmenujme Coinbase. V porovnání se společnosti Nexo však zaostává ve výši poskytovaného úroku. Další nevýhodou je, že společnost nemá sjednáno přímé pojištění vkladu. Na druhou stranu tento nedostatek kompenzuje tím, že vklady uživatelů posílá do úschovy třetí straně, která toto pojištění má a je silně regulované US orgány. Jedná se o Gemini, která mimo jiné provozuje vlastní burzu. BlockFi umožňuje vklad předních kryptoměn BTC a ETH.

Třetí známou společností zaměřující se na půjčování kryptoměn je Celsius Network. Celsius Network nabízí úrok až do výše 10% ročně, překonává tak své konkurenty. Bohužel je to vykoupeno jedním zásadním nedostatkem – neposkytuje žádné pojištění vkladů. V našem seznamu top 3 neburzovních společností umožňující půjčování kryptoměn je tak nejrizikovější. Na druhou stranu je možné vložit velké množství z TOP 10 kryptoměn (BTC, ETH, XRP a další). Společnost byla také například zmíněna na prestižním ekonomickém portálu Forbes mezi společnostmi, které se vyplatí sledovat.

Upozornění na závěr

V tomto článku jsme Vám chtěli přiblížit další možnost, jak vydělávat s pomocí kryptoměn. Pro mnoho uživatelů je půjčování kryptoměn zajímavá forma výdělku, mějte ale na paměti, že nic není bezrizikové. Je tak na každém z nás, jestli toto riziko podstoupíme, nebo se budeme raději držet stranou. V minulosti bylo několik scam projektů zaměřených na půjčování kryptoměn. Za všechny tu snad můžeme zmínit asi nejznámější Bitconnect.

Originální článek Držíte kryptoměny? Půjčování kryptoměn je forma výdělku pochází z webu CryptoSvet.cz.

CryptoSvet.cz

Váš česko-slovenský magazín a rádce na bitcoin a kryptoměny. Najdete u nás tipy, návody, recenze, fórum, kurzy, těžba, chat, zprávy a novinky.

Více informací naleznete na: www.CryptoSvet.cz

01.08. 08:49  Zdaneni uroku z krypta (Amuruv pritel)
30.07. 07:25  Zdaneni uroku z krypta (Tom522)
28.04. 18:48  Zdaneni uroku z krypta (Amuruv pritel)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688