Orange Academy (Orange Academy)
Práce  |  30.05.2019 17:58:57

Poctivá příprava na pracovní pohovor se vám vyplatí!

Štěstí přeje připraveným. Kdo je připraven, není zaskočen… Znáte tyto pořekadla? U přípravy na pohovor platí dvojnásob. Jak se tedy co nejlépe nachystat na pohovor? Vaše výhoda může spočívat v tom, že značná část uchazečů se na to vykašle. O dané firmě si nezjistí žádné informace, leckdy ani netuší, co přesně bylo v inzerátu napsané, jelikož odpověděli na více pracovních nabídek. Prostě to jdou jenom zkusit. Vy však podobnou chybu rozhodně nedělejte, zvlášť když o nabízenou práci máte skutečný zájem!

 

 

Zjistěte si všechno možné o budoucím zaměstnavateli

Nejlepší je nastudovat si informace na webu společnosti, projít si historii firmy, přečíst si jakou zastává filozofii a jaká pravidla jsou pro ni důležitá. Jaké výrobky prodává, jaké služby nabízí, zda expandovala na zahraniční trh nebo to plánuje. Na internetu si můžete dohledat i články týkající se dané společnosti, na základě těchto informací si uděláte jasný, přehledný a ucelený obrázek o firmě. Dost často na pohovoru uslyšíte otázku: „Proč chcete pracovat právě u nás?“ nebo „Co víte o naší firmě?“ Tip: Zjistěte o společnosti nějakou zajímavost a zeptejte se na ni. Tím ukážete, že máte o firmě přehled a zajímáte se o vše kolem ní.

Přemýšlejte o nabízené pozici z více hledisek

Zamyslete se nad tím, jakého člověka daná společnost opravdu potřebuje. Co byste mohli firmě nabídnout, v čem jste dobří a v jaké oblasti vynikáte. Kdybyste již pracovali na nabízené pozici, jaké situace a požadavky byste řešili? Je možné, že se vás na to personalista opravdu zeptá. Projevte zájem, ptejte se na otázky související s pracovním místem a veďte dialog. Dotazujte se však na věci, které nejsou zřetelné na první pohled na webu společnosti. Zajímejte se o pracovní tým, firemní kulturu a aktuální aktivity, reagujte na současnou reklamu či nový produkt atd.

Vystupujte slušně a pozitivně naladění

Neméně důležité je také vaše chování a neverbální projev. Uchazeči bývají pod drobnohledem personalistů, ti sledují pohyb těla, gestikulaci a mimiku. Nikdy nevíte, s kým se setkáte v budově společnosti, než se dostanete do dveří náboráře. Hodnotit vás mohou všichni kolemjdoucí, nikdy nemůžete vědět, jestli se nejedná přímo o vašeho potencionálního šéfa. S každým se slušně pozdravte, poděkujte, když vám někdo podrží dveře a udržujte oční kontakt. Mluvte spisovně a s úsměvem, ruku podávejte s pevným stiskem a dbejte na to, abyste byli pěkně oblečení a čistí. Základem je, se na pracovní pohovor také dobře vyspat, jděte tedy do postele dříve, ať jste odpočatí a příjemně naladění.

Autorka: Ing. Romana Hubáčková, garantka rekvalifikačního kurzu Personalistika, který probíhá v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a dalších 15 městech po celé ČR. Můžete si přečíst i 304 recenzí kurzu.

Orange Academy

Orange Academy se zabývá výukou rekvalifikačních kurzů a školení v oblasti účetnictví, mzdového účetnictví, personalistiky a marketingu. Dále nabízí jazykové kurzy s výukou angličtiny a němčiny přímými metodami Effective English® a Effektives Deutsch®. Od roku 1990 absolvovalo kurzy více než 20 000 účastníků ve 34 městech po celé ČR.

Více na https://orangeacademy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

02.08.2022Spořicí účty: Vyplatí se vám? Daniel Gorol (Ušetřeno.cz)
07.09.2021Co vám hrozí, když bez omluvy nedorazíte na pohovor? Orange Academy (Orange Academy)
29.12.2020Spočítejte si, zda se vám vyplatí paušální daň MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
22.07.2020O kolik peněz si říct na pracovním pohovoru? Orange Academy (Orange Academy)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688