Inzerce (Inzerce)
Podílové fondy  |  15.04.2019 08:00:00REKLAMA

Generali Fond silné koruny nabízí 100 % zajištění a výnos až 3 % ročně

Konzervativní nástroje stále vydělávají minimálně a akcie kolísají. Jednou z mála vytrvale rostoucích investic je česká koruna. Běžní klienti do ní mohli dosud investovat jen velmi omezeně a s rizikem. Teď se ale na trhu objevil nový fond, který vše zjednodušuje. A přidává 100 % zajištění.

Jak vydělat na posilování české koruny

Česká koruna posiluje opravdu dlouhodobě. Zatímco v roce 2000 jsme za euro platili 36 Kč, v lednu 2019 to bylo už 25,70 Kč. Tedy téměř o třetinu méně.

Tento trend přerušily v poslední době jen účelové intervence České národní banky. Ty ale už skončily, koruna znovu roste a samotná ČNB prognózuje posilování domácí měny vůči euru v dalších letech. Ve prospěch sílící domácí měny dál hraje dobrý ekonomický vývoj České republiky, naše dotahování se na ekonomickou úroveň západních států, i kladný rozdíl klíčových úrokových sazeb ČNB a eurozóny.

Problém je v tom, že na měnu, v níž máte příjmy i většinu výdajů, si jen tak nevsadíte. Generali Investments CEE proto přišla se zajímavým investičním produktem, který to umožňuje. Navíc při dodržení stanovené doby investování zajišťuje 100 % hodnotu investice nákupem a držením českých státních dluhopisů. Klient nese kreditní riziko českého státu, jeho schopnosti splácet své závazky.

 

Opak divokých spekulací

Jestliže doposud byly sázky na měny spíše spekulací, je Generali Fond silné koruny poměrně konzervativní produkt. Ovšem se zajímavým potenciálem ročních výnosů.

Jak to celé funguje? Fond za drtivou většinu získaných peněz nakoupí státní dluhopisy. Za malou část portfolia nakoupí portfolio manažer měnové opce. Jestliže koruna k euru ve stanoveném dni v roce, k tzv. Dni fixingu, bude silnější alespoň o 50 haléřů než na začátku, opce přinese klientům výnos 3 %.

Nemusí růst každý rok

Počáteční kurz, se kterým srovnáváme aktuální každý rok tržní kurz CZK/EUR, zůstává fixovaný po celé pětileté období. To znamená, že koruna nemusí růst stále, ba ani meziročně. Může se dokonce odpoutat od dlouhodobého trendu posilování vůči euru a v průběhu roku kolísat. Postačí, pokud bude v Den fixingu silnější proti společné měně alespoň o 50 haléřů než na počátku. Průběžné výnosy z dluhopisů kryjí náklady na provoz fondu i riziko situace, kdyby koruna proti euru přece jen oslabila a měnová opce pro daný rok vypršela bez hodnoty.

Bez daní a bez poplatků

Fond je otevřen na 5 let. Během akumulačního období končícího v květnu a při držení investice do splatnosti nezaplatí investoři žádné vstupní ani výstupní poplatky. Zajištění počáteční investice ve výši 100 % platí ke konci doby trvání fondu. Navíc při pětiletém horizontu klient automaticky splní tzv. tříletý daňový test. Což znamená, že jeho zisk bude osvobozený od daně z příjmů.

Podílové listy Generali Fondu silné koruny lze upisovat u obchodních zástupců a na pobočkách České pojišťovny a Generali Pojišťovny. V nabídce jsou také u vybraných finančních zprostředkovatelů. Výčet všech rizik investování do fondu najdete ve Statutu fondu. Více informací o novém fondu naleznete na generali-investments.cz.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Zprávy o koruně

Čt 08:25 Koruna si připsala drobné zisky (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688