Inzerce (Inzerce)
Podílové fondy  |  22.10.2018 00:04:36REKLAMA

Před výběrem peněz z fondu si zajistěte měkké přistání

Než začnete vybírat peníze z investičních fondů, měli byste je s předstihem postupně převádět z těch dynamických do konzervativních. Kdo na to má ale myslet? Ideálním řešením je program, který vás těchto starostí zbaví.

Momentálně to dokonce udělá i zadarmo. Ale popořádku. Každá investiční teorie říká, že na kratší horizont by měl člověk (ale i instituce) vkládat své prostředky do konzervativnějších aktiv. Aby se vyhnul riziku, že prodělá na nějakém dočasném poklesu akcií (případně komodit, nemovitostí apod.). To známe všichni. Na delším horizontu potom naopak preferovat dynamičtější aktiva. Protože se to vyplatí.

Dnes můžeme k jednoduchému argumentu, že na delším horizontu akcie vydělávají více, přidat ještě jeden: u fondů zaměřených na státní dluhopisy a peněžní trh hrozí, že na delším horizontu nemusí ani vydělat na inflaci. Úrokové sazby jsou totiž dlouhodobě proklatě nízko. I jejich momentální růst lze označit pořád za mírný. Takže na horizontu třeba 10 let mohou být akcie svým způsobem bezpečnější.

I dlouhý horizont se ale z logiky věci časem zkracuje. Takže by měl každý také postupně z dynamických titulů odcházet do konzervativních. Kdo na to má ale myslet a třeba každý měsíc část peněz z jednoho fondu vyzvednout a dát do druhého?

Ze tří fondů do jednoho

Od toho je tu jednoduchý a přitom nesmírně efektivní program Trend od Generali Investments CEE.

Vícenásobná ochrana

S Trendem navíc získáte vícenásobnou ochranu svého majetku:

1. Dynamický podíl zvyšuje vaši ochranu majetku před inflací

2. Jeho postupné snižování vás zase chrání před vlivy krátkodobých poklesů

3. Navíc vás chrání aktivní správa balancovaných fondů

Dynamičtější část portfolia totiž tvoří Generali Fond balancovaný dynamický a Generali Prémiový fond vyvážený Ty jsou svými manažery aktivně spravovány. To znamená, že v době růstů na akciových trzích navyšují podíl akcií. A naopak v době poklesů či nejistoty jej snižují. Tím vlastně klient získává dvojí ochranu.

Podkladem pro konzervativní část jsou potom Generali Fond korporátních dluhopisů a Generali Prémiový konzervativní fond. První z nich většinu aktiv a druhý určitou část investují do cenných do dluhopisů velkých, často polostátních společností. Nabízejících vyšší úroky než cenné papíry států. Při srovnatelném bezpečí – za dobu existence fondů se nikdy nestalo, aby některých z nich zůstal nesplacen. Tím chrání klienta potřetí – proti riziku, že výnos nevyrovná inflaci.

Vstup přes ČP zdarma

K tomu je třeba přičíst tržní sílu a zázemí Generali Investments CEE, největší investiční společnosti v České republice. A jak již bylo napsáno výše, teď lze do programu Trend vstoupit zdarma. Pokud tak učiníte prostřednictvím České pojišťovny.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688