Inzerce (Inzerce)
Podílové fondy  |  22.10.2018 00:04:40REKLAMA

I konzervativní fond může vydělávat 2,5 % ročně

Konzervativní fondy dnes nemají na růžích ustláno. Aby svým podílníkům vydělaly třeba 2,5 procenta ročně, potřebují nadstandardní strategii a hlavně – aktivní správu s proměnlivým poměrem obligací a akcií.

Dluhopisy s bonusem

Generali Fond balancovaný konzervativní investuje většinu portfolia do dluhopisů velkých korporací. Obchodníků s ropou, se zemědělskými produkty nebo třeba kvazi státních bank. Často se státní účastí, nebo disponujících státní garancí.

Jelikož jde o cenné papíry firem, musejí nabízet vyšší úrok než státy, v nichž mají sídlo. Protože z principu nemohou mít stejný rating.

Tomuto rozdílu se říká riziková prémie. Fond ji inkasuje tak trochu zadarmo. Vybírané společnosti jsou totiž mimořádně stabilní. Za dobu, co do nich Generali Investments CEE investuje, se nestalo, že by některý z jejich dluhopisů zůstal nesplacený.

Pro tyto své vlastnosti jsou dané korporátní dluhopisy oblíbené především mezi pojišťovnami. Zatímco drtivá většina jiných investorů se k nim nedostane. Generali jako pojišťovací skupina k nim má ovšem dobrý přístup.

Akcie držitelů světových značek

Pokud jde o akcie, pak se fond soustřeďuje na majitele nejslavnějších a nejhodnotnějších světových značek. Třeba Heineken, Shell, Microsoft, Apple, Nestlé či BMW. Toto zaměření vzniklo, když společnost hledala strategii, která by dlouhodobě přinášela víc než investice do širokého trhu. Její analýzy ukázaly, že majitelé světových značek vydělávají víc než ostatní. A jejich akcie rostou zhruba o 20 % rychleji než široký trh.

Mohou totiž své výrobky a služby prodávat dráž než konkurence. Mají silné tržní postavení a jsou stabilní. Samozřejmě jsou mezi nimi rozdíly. A tak portfolio manažer vybírá na základě fundamentálních ukazatelů.

Proměnlivý podíl

Vůbec největší zbraní je pak aktivní správa portfolia. U vyváženého fondu v ČR ne zcela běžná. V neutrální alokaci dosahuje podíl akcií ve fondu okolo 30 %. Ovšem v dobách konjunktury stoupá. A při nervozitě či poklesech trhů zase klesá. Teoreticky až na nulu. Díky tomuto principu může manažer fondu navyšovat výnosy a zároveň lépe chránit majetek podílníků.

Investicí do Generali Fondu balancovaného konzervativního tak získáte neobvykle výhodný poměr výnosu a rizika. Mimo jiné i díky největšímu mezinárodnímu analytickému týmu, z jehož práce Generali Investments CEE čerpá.

Více informací o fondu naleznete zde

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688