Bisnode (Bisnode)
Podnikání  |  10.09.2018 10:28:17

Přes 54 000 firem může být ohroženo svým nejbližším okolím

Zhruba každá desátá firma v ČR se může dostat do problémů díky svému ekonomicky spjatému okolí. Nejvíc jsou ohroženy pražské společnosti, a firmy které podnikají v oblasti nemovitostí a obchodu. S rostoucími tržbami riziko klesá. Informace zveřejnila poradenská společnost Bisnode, která se zabývá hodnocením rizika firem.

„Každá firma je v podnikání ovlivňována svým okolím. Významnou roli hraje ekonomicky spjaté okolí subjektu, tedy majoritní vlastníci, dceřiné společnosti a statutární orgány, které mohou vytvářet potenciálně rizikové prostředí,“ vysvětlila analytička Bisnode Petra Štěpánová s tím, že Bisnode v ČR identifikoval 54 110 firem, v jejichž ekonomicky spjatém okolí, do druhé úrovně hloubky aktivních vazeb, je nejméně 20 procent subjektů s alespoň jedním negativním indikátorem. Za negativní indikátor je považována insolvence, likvidace, nespolehlivé placení DPH, exekuce nebo dlužná částka přesahující sto tisíc korun. „Jedná se o typ informace, která by měla být zvažována při prověřování obchodních partnerů. V informačních systémech Bisnode jsou firmy s rizikovým okolím označeny signálem, který uživatelům umožňuje rychlé prověřování firem tím, že z velkého množství dat odvozuje důležité informace,“ dodala Petra Štěpánová z Bisnode.

Rizikové okolí v ČR má 8,9 procent akciových společností (2 346) a 11,4 procent (51 764) společností s ručením omezeným. Více než polovina firem, které mohou být ohroženy svým ekonomicky spjatým okolím, má pražskou adresu. 17 253 společností využívá virtuálního sídla. Téměř pětina firem s rizikovým okolím podniká v oblasti obchodu a desetiprocentní zastoupení mají firmy, které se zabývají pronájmem a správou nemovitostí. Výrazně častěji jsou negativně svým okolím ovlivněny menší společnosti, které vykazují nižší tržby

Bisnode

Bisnode je jedničkou v oblasti poskytování ekonomických informací o společnostech a podnikatelích. Analyzuje obrovské objemy dat, nachází souvislosti a interpretuje je do informací, které jsou srozumitelné pro zákazníky a tím jim umožňuje přijímat správná a chytrá rozhodnutí, zvyšovat tržby a minimalizovat rizika. Kvantitu mění na kvalitu, velká data (Big Data) mění na chytrá data (Smart Data). Bisnode působí v 19 evropských zemích a díky strategickému partnerství s Dun & Bradstreet poskytuje informace z více než 190 zemí světa o 300 milionech firem z celého světa.

Více se můžete dozvědět na: www.bisnode.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688