Kateřina Jandová (Quaentas)
Finanční rady  |  30.07.2018 19:25:27

5 podmínek úspěchu v digitální investiční době

Ačkoliv základní principy investování zůstávají neměnné stovky až tisíce let, velmi rychle se mění nástroje a kanály, kterými lze volné finanční prostředky zhodnocovat. Úspěšný investor v digitální době neuspěje, pokud určitým technologiím neporozumí nebo je odmítne používat. Vybrali jsme na základě našich zkušeností pět oblastí, v nichž byste měli být jako ryba ve vodě, nebo spíše jako jedničky a nuly v digitálním kódu.

1. Chytrý telefon s internetem
Díky smartphonům, umožňujícím přístup k širokému portfoliu funkcí, můžeme provádět některé činnosti i mimo váš počítač nebo notebook. Člověku nějaký čas trvá, než si „z kapsy“ zvykne dělat i jiné věci než komunikaci a focení. Zvláště díky vysokorychlostnímu připojení již ale nemusíme prošvihnout např. správný okamžik k transakci.

2. Mobilní aplikace
Moderní brokeři po celém světě nabízí možnost spravovat portfolio prostřednictvím mobilních aplikací, které přehledně umožňují v reálném čase nakupovat, prodávat, shortovat, pákovat, ale také sledovat statistiky, grafy a trendy, studovat doporučení nebo se vzdělávat. Výborný vynález, který nezbývá než doporučit.   

3. Sociální média
V poslední době jsou sociální média velmi zprofanovaným termínem – osobní informace, reklama, sdílení, závislost mladé generace… Ale jejich pozitiva mohou převládnout, závisí jen na tom, jak je používáme. Příklady? Není to jen o Facebooku, kupříkladu díky síti LinkedIn můžete navázat profesní kontakt se stovkami lidí po celém světě, kteří řeší stejná profesní rozhodnutí jako vy, hledají zaměstnání nebo zaměstnance ve stejném oboru jako vy, čtou stejné odborné knihy jako vy a mohou vás tedy v mnohém obohatit. Twitter zase umožňuje opravdu okamžitě sledovat zajímavé zprávy a názory od investorů nebo jiných zajímavých osob. Kde jinde se vám stane, že na váš názor zareaguje během několika minut Elon MuskTesly, novinář z Financial Times nebo investor, jehož považujete za svůj vzor? Na Twitteru se takové zázraky dějí.  

4. Elektronické finance

Návštěva oddělení prémiového bankovnictví může být příjemná a mít úroveň, přesto však vezme drahocenný čas, který by se dal využít jinak. Není od věci některé věci zabezpečit prostřednictvím elektronického bankovnictví. Je to jednoduché, rychlé a bezpečné. A pokud vaše konto nedisponuje alespoň sedmi nulami, stoprocentně pro vás bude znamenat i finanční úsporu. Existuje ale i mnoho nebankovních aplikací, platebních bran a dalších nástrojů, jako je Dotpay, které dokáží rychle zabezpečit platební styk, konvertovat peníze z jedné měny do druhé či zajistit rychle likviditu.

5. Online vzdělávání

Snad největší devizou digitálního světa je to, že se snadno a odkudkoli dostanete k informacím, o nichž by se vám pár let zpátky ani nesnilo. Potřebujete výroční zprávy americké firmy za uplynulé desítky let? Zajímají vás několik let staré statistiky denního obchodování libovolné komodity na libovolném trhu? Chcete si přečíst názory největších globálních odborníků, jak zareaguje cena ropy na hrozbu konfliktu na Blízkém východě? Zajímá vás přednáška profesora z Harvardu, který vyučuje investování nejchytřejší mozky z USA? Nebo proč Warren Buffett nakoupil to, co nakoupil? Žádný problém. Stačí pár kliknutí a máte největší mozky investování ve vašem obýváku... 

Kateřina Jandová

Kateřina Jandová

Vystudovala právo na Masarykově univerzitě v Brně. Ve vedoucích pozicích působí přes 14 let, v oblasti financí se pak pohybuje od roku 2008. Přes 7 let se zabývala oblastí compliance ve společnosti Grant Capital a.s., která na trhu působí jako investiční zprostředkovatelská společnost. Od roku 2016 je pak zodpovědná za vedení společnosti Quaentas s.r.o., která podniká na kapitálovém trhu.



Quaentas s.r.o.

Quaentas s.r.o. je česká společnost zaměřená na podnikání na kapitálovém trhu. Zabývá se poskytováním investičních služeb, administrativní a technickou podporou pro oblast investičních nástrojů.

15.08. 15:05  online prostředí (Sharman)
09.08. 07:51  internet (Lukáš)
02.08. 18:23  úspěch (vlastimil)
31.07. 13:12  internet (Danken)

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688