Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  18.07.2018 23:39:31

18. července: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akciové indexy v polovině týdne mírně posílily a širší index S&P 500 během obchodování vystoupil na nové pětiměsíční maximum. Dow zaznamenal již pátý nárůst za sebou. Finanční a průmyslové společnosti těžily z optimismu ohledně čtvrtletních hospodářských výsledků. Na devizových trzích zpevnil dolar.

Index Dow, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si připsal 0,32 % na 25 199,29 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,22 % na 2 815,62 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite odepsal 0,01 % na 7 854,44 bodu. Index volatility VIX stoupl o 0,33 % na 12,10 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o jeden bazický bod na 2,87 %. Bitcoin ztratil necelé procento, ethereum dokonce přes pět procent.

Čtvrtletní výsledky zatím zveřejnilo 48 podniků z indexu S&P 500. V téměř 90 % případů čísla překonala očekávání analytiků, uvedla agentura Reuters. "Hospodářské výsledky drží akciový trh nahoře," poznamenal k tomu analytik Wayne Kaufman ze společnosti Phoenix Financial Services.

Ve středu pomohly sektorům dopravy a bank oznámené hospodářské výsledky CSX (+7,08 %), respektive Morgan Stanley (+2,81 %).

Tržní hodnota internetového obchodu Amazon (nakonec -0,06 %) během obchodování překročila 900 miliard dolarů. Amazon se tak stal teprve druhým veřejně obchodovaným podnikem, který tuto hranici pokořil. Jako první ji překonala americká technologická společnost Apple. Amazon uvedl, že takzvaný Prime Day byl nejúspěšnější prodejní akcí v historii firmy, prodalo se během něj přes 100 milionů položek.

2 AKCIOVÉ TIPY NA ZÁKLADĚ TECHNICKÉ ANALÝZY

Na devizovém trhu se dolar během obchodování vyšplhal až na třítýdenní maximum vůči koši hlavních měn. K jeho růstu přispěla zejména příznivá slova šéfa americké centrální banky o ekonomice Spojených států. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, si kolem 22.00 SELČ připisoval 0,1 % na 95,085 bodu. Euro vůči dolaru ztrácelo 0,2 % na 1,1640 USD.

Powell v úterý předpověděl, že americká ekonomika by měla v příštích letech pokračovat ve stabilním růstu, a to navzdory nynější eskalaci sporů v mezinárodních obchodních vztazích. "Trh je toho názoru, že Fed není možnými dopady obchodní války příliš znepokojen," uvedl analytik Omer Esiner ze společnosti Commonwealth Foreign Exchange. "Komentáře Fedu zaměřily pozornost na rozdíly ve vyhlídkách měnové politiky Fedu a jiných centrálních bank."

Předpokládá se, že Fed v letošním roce přistoupí k dalším dvěma zvýšením úrokových sazeb, zatímco Evropská centrální banka by měla zvyšování úroků zahájit teprve v polovině příštího roku.

Ceny ropy se během středečního obchodování příliš neměnily, k večeru ale měly snahu mírně růst. Trh vyhodnocoval zprávu amerického vládního Úřadu pro energetické informace (EIA) o nečekaném růstu zásob suroviny v USA. Zpráva totiž signalizovala také růst poptávky po benzínu.

ROPA A TRUMP: BUDE SUROVINA DÁLE ZLEVŇOVAT?

Zásoby ropy v USA se podle údajů EIA v uplynulém týdnu překvapivě zvýšily o 5,8 milionu barelů a těžba ropy se v zemi poprvé dostala na 11 milionů barelů denně. V první reakci na tato data ceny ropy výrazně klesly, později se ale trh soustředil na pozitivnější část zprávy, a tím je nečekaně vysoké čerpání zásob benzínu. "Byly zde některé podpůrné faktory, například další snížení zásob v překladišti Cushing, silná poptávka rafinérií a zvýšená poptávka po benzínu, nicméně růst zásob ropy je výjimečný a situace na trhu je celkově pesimistická," řekl podle agentury Reuters John Kilduff ze společnosti Again Capital Management.

Investory znepokojuje také potenciální negativní dopad sporů, které vedou Spojené státy se svými obchodními partnery a které by mohly ovlivnit poptávku. "Přestože je ekonomická prognóza pozitivní, objevuje se řada negativních faktorů, v neposlední řadě silnější dolar a rostoucí inflační tlaky," uvedla společnost BMI Research.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ STŘEDEČNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 19:00  Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688