Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Z domova  |  21.12.2017 19:26:02

Základní školy získají na modernizaci 950 milionů

Výzva Integrovaného regionálního operačního programu, který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, „Infrastruktura základních škol“ byla vyhodnocena. Schváleno bylo 65 projektů v celkové výši dotace 950 milionů korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj, přičemž registrováno bylo 183 projektů za 2,2 miliardy korun.

 „Projekty této výzvy jsou zaměřeny zejména na stavby a stavební úpravy odborných učeben cizích jazyků, přírodních věd, technických a řemeslných oborů, pro práci s digitálními technologiemi a celkovou modernizaci infrastruktury pro odborné vzdělávání včetně nákupu vybavení odborných učeben,“říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Největším projektem výzvy je „Přístavba pavilonu odborných učeben ZŠ Bílá Třemešná“ za 65,5 milionů korun (EFRR), kde by se mělo vybudovat dvanáct odborných učeben včetně příslušných kabinetů. Nový pavilon bude navázán na všechny podporované klíčové kompetence a bude zahrnovat odborné učebny pro cizí jazyk, přírodní vědy, učebnu informatiky a prostory pro pracovní činnosti. Podobným projektem je i „Centrum polytechnické výchovy a vzdělávání“ v Boskovicích za necelých 60 milionů korun (EFRR), které bude zaměřeno a technické a přírodovědné vzdělávání.

Všechny projekty zohledňují rovný přístup lidí ke vzdělávání, u všech projektů je také požadován bezbariérový přístup. IROP rovněž vnímá a bere v úvahu potřeby škol na zkvalitnění infrastruktury pro připojení k internetu – součástí všech podpořených projektů je modernizace vnitřní sítě pro připojení k internetu. Díky tomu dojde ke zkvalitnění výuky ve vazbě na moderní digitální technologie,“ řekl náměstek pro řízení sekce evropských programů Zdeněk Semorád.

Společně s výzvou „Infrastruktura základních škol“ byla vyhlášena i výzva „Infrastruktura základních škol (SVL)“, kde s ohledem na velké množství registrovaných projektů v současné době ještě probíhá hodnocení. Hodnocení výzvy bude dokončeno pravděpodobně v únoru 2018. Další finanční prostředky pro základní školy jsou připraveny ve výzvách č. 66 – ITI; 67 – IPRÚ a 68 – CLLD, kde aktuálně jednotlivá jádrová města či MAS vyhlašují své podvýzvy v souladu se schválenými strategiemi pro daná území. V ITI/IPÚR bylo již podpořeno celkem 26 projektů na základní školy za 170 mil. z EFRR. IROP tak jíž celkově schválil 97 projektů základních školy za více jak 1,2 mld. .

Seznam všech podpořených a náhradních projektů v příloze.

Přehled všech schválených a doporučených projektů IROP: https://www.strukturalni-fondy.cz/cs/Microsites/IROP/Verejnost/Prehledy-projektu-a-vyzev

-red-

 

Příspěvek Základní školy získají na modernizaci 950 milionů pochází z Ekonomický deník


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688