BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  03.03.2016 11:57:14

Market Colour 3.3.2016

Americká i asijská obchodní seance skončila ve čtvrtek v plusových hodnotách. Akciový index Dow Jones si připsal 0,2 procenta, S&P vzrostl o 0,41 procenta a Nasdaq posílil o 0,29 procenta. Všechny tři indexy vystoupaly nad 50denní průměry. V růstu je podpořila zvedající se cena ropy. Ta dokázala vystoupat na vyšší hodnoty i navzdory tomu, že americká agentura pro energetiku (EIA) zveřejnila informaci, že zásoby černého zlata vzrostly předchozí týden více, než se čekalo. Rovněž americký petrolejářský institut (API) ukázal v úterý na výrazný růst zásob ropy v USA (o 9,9 miliónů barelů).

Akcie zatím přehlížejí čínská makroekonomická data. Index nákupních manažerů (PMI) ze sektoru služeb dnes potvrdil zpomalování i tohoto odvětví, když v únoru klesl na 51,2 bodu z lednových 52,4 bodu. Trhy čekaly posílení k úrovni 52,6 bodu. Dnešní výsledek indexu PMI Caixin je v souladu s úterními hodnotami státního indexu PMI ze sektoru služeb, který v únoru rovněž klesl z 53,5 na 52,7 bodu. Sektor služeb sice ukazuje na transformaci čínské ekonomiky, kde začínají dominovat služby nad výrobou, avšak zpomalování v obou odvětvích není příznivým signálem. Index PMI z výroby je pod hodnotou 50, která odděluje expanzi od recese, už téměř 14 měsíců.

Fed včera zveřejnil Béžovou knihu, v níž potvrdil, že ekonomická aktivita roste ve všech regionech a rovněž se zvýšily výdaje spotřebitelů, páteř americké ekonomiky. Poslední makroekonomická čísla mluví ve prospěch USD. Za poslední 2 týdny nezklamal ani jeden ukazatel. Nad očekávání posílil HDP, PMI ISM z výroby, ADP (počet nových pracovních míst v soukromém sektoru), objednávky zboží dlouhodobé spotřeby, revidovaný údaj spotřebitelské důvěry Univerzity Michigan. Nicméně trhy mohou být dnes mírně nervózní a bez výraznějších pohybů při čekání na páteční data NFP z USA.

Dnes bude publikován pro USD důležitý údaj PMI ISM ze sektoru služeb v 16:00. Prezident San franciského Fedu John Williams, nehlasující člen, uvedl, že postupné zvyšování sazeb je pro banku správnou strategií. Americká ekonomika podle něho stále potřebuje podpořit, aby překonala nástrahy ze zahraničí, avšak nečelí riziku recese. Pravděpodobnost, že Fed zvýší tento měsíc sazby je podle trhu futures na úrokové sazby (Fed Fund Futures) jenom 4 procenta.

Australský dolar se po lepších datech HDP (středa) a slovech RBA, která nevidí potřebu snižování úrokových sazeb, včera vyšplhal na letošní maxima. Benoit Coeure z ECB včera odvrátil obavy, že komerční banky byly poškozeny měnovou politikou negativních úrokových sazeb. Naopak uvedl, že banky benefitují z praktik ECB zaměřených na podporu inflace a ekonomického růstu. Benoit Coeure svými slovy podpořil očekávání, že by ECB mohla příští týden přistoupit ke změnám v měnové politice.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   7:35  Ranní shrnutí (26.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Pá   0:03  25. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)

Přečtěte si také:

03.03.2016Čtvrteční obchodní seance 3. 3. 2016 Grant Capital (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688