BHS (BH Securities a.s.)
Akcie ve světě  |  05.11.2015 11:54:09

Hodnota Facebooku po výsledcích již 7,5 bil. Kč


Sociální síti Facebook dle zveřejněných výsledků nadále roste počet uživatelů a ruku v ruce i příjmy z reklamy. Pokračující výrazný přechod uživatelů z PC na mobilní platformy Facebook navíc dokázal z hlediska prodeje reklamy/videí solidně podchytit.

Přestože firmě dále rostly náklady, vzhledem k pokračujícím výrazným investicím do svých projektů/služeb, rostl i zisk. Akcionáři tak mohou být spokojeni. BHS již v polovině září vybrala akcie Facebook (FB) u hladiny 92 USD jako tzv. Zajímavou akcii. Včera titul zakončil na 103,94 USD, dnes se v reakci na výsledky navíc posune dále výše a zaznamená nová historická maxima.  

Hospodaření za 3. kvartál

Za 3Q firmě meziročně vzrostl čistý zisk o +11 % na 896 mil. USD, resp. 0,31 USD/akcii. Po očištění o jednorázové položky na 0,57 USD, koncensus trhu přitom počítal s EPS o 5 centů nižším. Celkové náklady vzrostly o 68 % na 3,04 mld. USD. Příjmy z reklamy vzrostly o +45,4 % na 4,30 mld. USD, z toho 78 % přišlo z mobilních služeb. Celkem příjmy Facebooku dosáhly 4,5 mld. USD (+40,5 %), když trh očekával 4,37 mld. USD.

Navíc globálně působící Facebook také negativně zasáhl silný dolar. Pokud by se zohlednilo jeho meziroční posílení, příjmy z reklamy by vzrostly dokonce o +57 %, resp. celkové o +51 %.

Kurzový vývoj

Akcie Facebook (FB) v reakci na výsledky v „after hours“ krátce poskočily až nad hranici 109 USD, nakonec končily na 107,85 USD. Měly by dle všeho tedy dnes zaznamenat v řádné seanci nová historická maxima, když dosud se obchodovaly za maximálně 105,12 USD. Tržní kapitalizace firmy by se tak již mohla přehoupnout přes hranici 300 mld. USD (7,5 bil. ). Facebook (FB) by se tak z hlediska hodnoty firmy na Wall Street měl posunout zpět na 7. místo. O pozici v posledních 14 dnech přišel díky skokovému růstu akcií/hodnoty společnosti Amazon.com (AMZN) a také General Electric (GE). Ke včerejšku byl Facebook (FB) „až“ devátou nejhodnotnější firmou. Všechny tři zmiňované firmy by dnes z hlediska tržní kapitalizace měly být značně vyrovnané u hladiny 300 mld. USD.

Akcie Facebook (FB) vstoupily na trh po primární emisi (IPO) v květnu 2012. Úpis proběhl za 38 USD, titul však vzhledem i k nepříliš úspěšnému vstupu na Nasdaq zamířil níže a své dno našel následně v září jen na 17,55 USD. Od svých minim již zhodnotil o zhruba 500 %, resp. ve vztahu k ceně v IPO o cca 175 %.

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688