BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  11.09.2015 11:57:15

Britská centrální banka se volatility v Číně nebojí, trh čeká na další akce ze strany Číny a americkou centrální banku; analýza AUD/CHF, AUD/JPY

Členové bankovní rady britské centrální banky (BoE) hlasovali v souladu s očekáváním trhu, poměrem 8:1 pro ponechání úrokových sazeb beze změny na rekordním dně 0,5 procenta. Rada soudí, že je příliš brzy hodnotit, nakolik ovlivní Čínou vyvolané otřesy na finančních trzích aktivitu britské ekonomiky. Ve čtvrtek zveřejněný zápis z jednání rady ukázal, že pro zvýšení hlavní sazby na 0,75 procenta hlasoval jediný člen rady, a to McCafferty, zatímco její většina s utažením měnové politiky nijak nespěchá.

Centrální banka uvedla, že očekává, že britská ekonomika si bude udržovat zdravý ekonomický růst, i když snížila výhled HDP pro třetí čtvrtletí z 0,7 procentního růstu na 0,6 procenta. Někteří tvůrci měnové politiky vidí riziko vyššího zrychlování inflace oproti prognóze, ačkoli vliv vyšších mezd kompenzuje vyšší produktivita. Britská libra reagovala na zasedání banky posílením, potom co banka ujistila investory, že volatilita na čínském akciovém trhu zatím neovlivňuje její rozhodování ohledně nastavení měnové politiky.

Počet Američanů žádajících poprvé o podporu v nezaměstnanosti minulý týden klesl a naznačil tak, že zpomalení tvorby pracovních míst v srpnu (NFP) nesignalizuje závažné zhoršování podmínek na pracovním trhu. Počet nových žádostí ve Spojených státech v týdnu do 5. září po sezonním očištění klesl o 6 000 na 275 000. Drží se tak 27. týden v řadě pod hranicí 300 000, což je považováno za známku sílícího trhu práce. Čtyřtýdenní průměr, který je považován za lepší barometr trendů na trhu práce, neboť vylučuje týdenní volatilitu, minulý týden stoupl o 500 na 275 750.

Evropské akciový trh je již třetím dnem v červených číslech. Včera se dostaly pod prodejní tlak hlavně firmy s významnou obchodní působností v Brazílii poté, co ratingová agentura Standard & Poor's snížila hodnocení závazků země na spekulativní stupeň.

Japonská media dnes citovala poradce premiéra Shinza Abeho (Kozo Yamamoto), který je pověstný tím, že se veřejně vyjadřuje k monetární politice. Tentokrát uvedl, že příští zasedání centrální banky (BoJ) 30. října by bylo dobrou příležitostí pro oznámení dalších monetárních stimulů.

Klíčovými událostmi dnešního dne budou odpolední data ze Spojených států, kde bude zveřejněn index cen výrobců (PPI), který investory informuje nejen o vývoji cenové hladiny ve výrobním sektoru, ale i o aktivitě v tomto odvětví a potenciálním vývoji příjmů a zisků, s čímž následně souvisejí investice firem. Později bude zveřejněn klíčový ukazatel spotřebitelské nálady od Univerzity Michigan.

Měnový pár AUD/CHF testuje hodnotu 0,6930 - 0,9650, která předtím sloužila jako silná podpora. Nyní je pro měnový pár silnou rezistencí. Měnový pár konsoliduje svůj předchozí pokles v rostoucím trojúhelníku. V konsolidaci ho kromě zmiňované rezistenční hodnoty zastavila i Fibonacciho hladina 50,00.

AUD/JPY se vrací otestovat předchozí klesající trendovou linii, která spolu s hodnotou 85,60 slouží jako silná rezistence. AUD/JPY je obecně vnímán jako indikátor strachu na finančních trzích. Pokles AUD/JPY bude signalizovat zvýšenou nervozitu investorů. AUD včera posílil díky lepším datům z trhu práce. Investoři aktuálně čekají na další kroky ze strany Číny, předtím než se rozhodnou pokračovat v prodeji AUD.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
Pá 16:44  Týden na akciových trzích: v Praze podividendový propad, ostatní trhy rostly -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688