Ing. Petr Pasek (Slůně - svět jazyků)
Okénko pro podnikatele  |  12.06.2015 14:40:47

Jazykové kurzy v zahraničí

V dnešní době se stává čím dál větším trendem vycestovat za studiem jazyka do zahraničí. Jaké jsou vlastně výhody učit se např. anglicky v Anglii? Těch výhod je hned několik. Angličtinu uslyšíte ze všech stran a v každé denní době, nejen v průběhu lekcí. Výuka je zpravidla intenzivnější než klasický veřejný kurz angličtiny v České republice, který bývá jedenkrát 90 minut týdně. Velkým přínosem je také ubytování v místní rodině, která vám nedovolí mluvit vaší mateřštinou. Jste tedy zcela obklopeni anglickým jazykem a v podstatě není úniku k češtině. Hlavně díky tomu se naučíte myslet v angličtině a přestanete si vše v hlavě otrocky překládat z češtiny do angličtiny, než z vás vypadne nějaká věta.

Tyto kurzy jsou vhodné především pro ty, kteří se učí anglicky, německy, španělsky či jiný jazyk již dlouho a nevidí, že by se někam posunuli. Nebo pokud se potřebujete rozmluvit, ujistit se v určitých frázích a i si třeba zvýšit jazykové sebevědomí. Nebo jsou kurzy v zahraničí prostě pro ty, kteří se chtějí cizí jazyk naučit co nejefektivněji. Navíc pobyt v zahraničí je sám o sobě velkou motivací. Propojení výuky angličtiny s poznáváním anglické, irské, skotské či novozélandské kultury je zároveň odměnou za vydané úsilí.

Kurzy bývají minimálně 1týdenní, maximální délka záleží na vás a na vybrané škole. Taktéž intenzitu výuky si můžete vybrat. Ubytování je nejlepší v místních rodinách, jelikož vás budou nutit s nimi komunikovat. Další možností je ubytování ve sdílených apartmánech, v hotelech a na studentských kolejích. I zde budete muset mluvit anglicky, německy, francouzsky či jakkoli, abyste se domluvili s personálem, ale nebude to v takové míře jako při bydlení v rodině.

Hlavně přes léto jsou nabízeny i zahraniční kurzy pro děti. Ty jsou uzpůsobeny pro děti ve věku 7-18 let. V pobytu jsou zahrnuty různé výlety, sportovní aktivity, exkurze atd. U mladších dětí je možný doprovod dospělého.

U kurzů pro dospělé si také můžete vybrat doprovodný program. Například Slůně – svět jazyků u různých destinací a škol nabízí i různé doprovodné akce. Ve Španělsku jsou to hodiny tance či kurzy vaření španělské kuchyně, v Británii jsou to různé sporty (kriket, volejbal, golf, tenis, jezdectví atd.) a výlety do známých míst (Stonehenge, Bath atd.). Samozřejmě určité výhody přináší již samotné destinace v podobě muzeí, divadel, místních památek a hospůdek – Londýn, Malmesbury, Dublin, Edinburgh, San Gwann na Maltě, Nový Zéland, Berlín, Madrid, Granada, Vichy apod.

Na co si dát pozor při rozhodování, který kurz je pro vás nejlepší?

Musíte si sami říct, co od kurzu očekáváte. Podle toho vám jazyková škola navrhne délku a intenzitu kurzu a pobytu. Důležitý je i výběr destinace. Záleží na tom, čemu dáváte přednost – velkoměsto × malé město, přízvuk místních obyvatel, jak chcete trávit volný čas (doprovodný program atd.). Dále si můžete vybrat i skupinu, ve které se budete učit. Může to být skupina bez česky mluvících studentů nebo naopak taková, ve které česky mluvící budou. Jen musíte mít vždy na paměti, zda vám to prospěje při studiu.

Nejlepší je zajít si přímo do jazykové školy, která učí v ČR a zároveň zajišťuje výukové pobyty v zahraničí, jako je např. Slůně – svět jazyků, jelikož zaměstnanci mají zkušenost s odlišnostmi metodologií výuky v nabízených destinacích. Díky tomu vám mohou poradit, jak si vybrat kurz ušitý přímo vám na míru. A navíc můžete v této jazykové škole po návratu pokračovat ve výuce.

Ing. Petr Pasek

Ing. Petr Pasek Studoval v České republice, ve Spojených státech a Velké Británii. Před 16 lety s nejlepší kamarádkou Lucií Vlkovou spoluzaložil v Ostravě jazykovou školu a překladatelskou agenturu Slůně – svět jazyků. V současné době je zodpovědný za obchodní strategii a celkový rozvoj firmy.



Logo Slůně - svět jazyků

Slůně - svět jazyků

Jazyková škola a překladatelská agentura Slůně - svět jazyků poskytuje od roku 1998 komplexní, flexibilní a profesionální služby v oblasti jazykové výuky, překladů a tlumočení. Nabízí kvalifikované lektory, dobrou cenu, úsměv a individuální a přátelský přístup ke každému klientovi. Na všech svých pobočkách (Praha, Ostrava, Brno, Plzeň, Hradec Králové, Pardubice) zajišťuje jazykové kurzy pro všechny - od firemní až po výuku pro děti, pro jednotlivce nebo skupiny, začátečníky i pokročilé. Od roku 2014 také úspěšně zprostředkovává od a-z kurzy v zahraničí v nejrůznějších destinacích.

27.09. 13:58  Jazykový kurz v zahraničí (Veronika Kubelková)
15.05. 23:24  Jazykový kurz (Petr Vlček)
24.10. 10:36  Agentura (Lenka)

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688