IFC Markets (IFC Markets)
Investice  |  29.05.2014 16:14:17

Ve středu na světovém fondovém trhu byl pozorován značný pokles kotací

Na světovém akciovém trhu ve středu byl pozorován pokles kotací. Předtím americký index S&P 500 3 dny po sobě aktuálizoval své historické minimum. Pravděpodobně, část investorů rozhodl zafixovat výdělek. Obrat obchodů na americkýh burzách byl stejný jako v úterý.

Včera v USA nebyly významné makroekonomické údaje. Ale dnes tyto se objeví, ale mohou zklamat účastníky trhu. V 12-30 SЕČ vyjde HDP za první čtvrtletí a nezaměstnanost za týden. Dále v 14-00 SЕČ budou oznámeny informace ohledně probíhajících transakci na trhu rezidenčních nemovitostí. Dle našeho názoru, většina prognóz jsou negativními pro akciový trh. S vyjímkou ukazatelů trhu práce za týden, které mohou být relativně dobrými. Připomeňme si, že základem předchozího růstu byl nápad, že Fed v nejbližší době nebude zvyšovat sazby a udrží monetární stimulaci americké ekonomiky. V této souvislosti výnosnost desetiletých státních dluhopisů USA od června loňského roku klesla na minimální úroveň 2,44%. Účastníci trhu aktivně používali akcie. Nyní pro pokračování růstu amerického fondového trhu je nutná pozitivní ekonomická informace, kterou tento týden neočekáváme. Právě futures na americké fondové indexy jsou „v plusu“. Tak že část investorů na trhu považuje, že skutečné údaje mohou být lepší, než prognózy.

COP Price Chart

Akcie ropn0 spole4nosti Conoco Phillips obnovily historické maximum poté co řada amerických brokerských společností zvýšila reference. Guggenheim Securities čeká na $90 za akcii proti předchozímu odhadu $82. Včerejší maximum na cenné papíry činilo $80,5. Podle našeho názoru, společnost je zlehka přehodnocena na hlavní ukazatele. Vzhledem k tomu, že v bežných vysokých kotacích je položen kontrakt o těžbě uhlovodíků v Severním moři, který podle výkazu za první čtvrtletí roku 2014.zatím co nezvýšil příjmy.

Dnes ráno evropské fondové indexy zlehka kolísají. Významné ekonomické informace v EU se neočekávají. Nejspíše, účastníci trhu budou reagovat na americké statistiky. Očekávání snížení úrokových sazeb ECB příští týden evropským fodnovým trhům poskytují značnou podporu.

Japonský fondový index Nikkei dnes vzrostl navzdoru maloobchodním prodejům v dubnu o 13,7% - maximální hodnota za 14 let. To bylo v důsledku zvýšení daně z obratu od prvního dubna. Investoři očekávají důležité makroekonomické informace, které vyjdou v Japonsku v 20-30 SЕČ dnes v noci: inflace, nezaměstnanost a průmyslová výroba na duben. Podle předběžných prognóz údaje mohou být pozitivními pro fondový trh. Zejména je nutné věnovat pozornost inflaci. Dle názoru japonské centrální banky, její zvýšení bude stimulovat ekonomický růst.

Brent Oil Price Chart

Сena nafty (OIL, BRENT) klesla. Dnes v 15-00 SЕČ vyjdou týdenní údaje ohledně zásob v USA, které mohou mít vliv na kotace. Dle prognóz American Petroleum Institute, zásoby na skladišti nafty Cushing se sníží o 1,5 miliónu barelů. Přitom celkové zásoby nafty v USA se zvýší o 3,5 milióny barelů dо 383,9 miliónů. Zásoby benzínu klesnou o 1,4 miliónu barelů. Nevylučujeme růst kotací nafty pokud oficiální údaje od Energy Information Administration se shodnou s takovými prognózami nebo budou trochu horší. Poznamenejme, že dnes vyjde informace ohledně zásob plynu (NATGAS). Jak jsme již poznamenali v předchozích přehledech, zemní plyn se zdraží na pozadí transakce mezi Ruskem a Čínou.

COFFE Price chart

Cena kávy (COFFEE) zlehka vzrostla dle prognóz USDA ohledně sklizně ve Vietnamu. Očekává se, že v sezóně 2014/2015 ta bude činit 29.2 miliónů pytlů vůci sklizni kávy 29 miliónů pytlů v sezóně 2013/2014. Zvýšení může být mírným. Dalším faktorem stabilizace cen se stala prognóza výroby kávy v Indonésii od International Coffee Organization v sezóně 2013/2014 (spolu se zasobami). Očekává se, že ta bude činit 11,67 milionů pytlů. To je podstatně méně než 13,04 miliónů pytlů v sezóně 2012/2013.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 10:32  Monetary developments in the euro area: March 2024 ECB (ecb.europa.eu)
Pá 10:28  Necílíme kurz. - Z Japonska zní Jan Berka (Roklen24)

Přečtěte si také:

31.07.2020GER: HDP ve značném poklesu Research (Česká spořitelna)
19.03.2020Okénko trhu - Německý ifo index vykázal značný pokles Markéta Höfferová (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688