BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  06.11.2013 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, NZD/USD a ZLATA (6.11.2013)

Americký sektor služeb zrychlil v posledním měsíci svou aktivitu. Index nákupních manažerů (PMI) Institutu pro řízení zásob (ISM) posílil na 55,4 bodu z předchozích 54,4 bodu. Společnosti nabíraly pracovníky i navzdory 16dennímu výpadku státní správy. Dílčí index zaměstnanosti pozitivně překvapil, když expandoval na 56,2 bodu. Menším zklamáním byl dílčí index nových objednávek. Výrobní sektor reportoval (index PMI z výrobní sféry) již minulý týden a vykázal nejrychlejší růst za posledních 2 a půl roku. Ekonomové odhadují růst největší ekonomiky světa ve třetím kvartále na 1,9 procenta, což znamená zpomalení oproti 2,5 procentům z druhého čtvrtletí. První měření HDP za 3. kvartál USA bude zveřejněno ve čtvrtek 14:30.

Vysoká nezaměstnanost by v eurozóně měla vydržet až do roku 2015, včera to ve svém odhadu zveřejnila Evropská Komise. Míra nezaměstnanosti se tedy bude pohybovat kolem 12,2 procent. Ekonomika eurozóny by měla v letošním roce zažít 0,4 procentní propad a následně pak v dalším roce zrychlit o 1,1 procenta.

Trh práce na Novém Zélandě přinesl dobré zprávy, míra zaměstnanosti vzrostla na 64,4 procenta a míra nezaměstnanosti klesla z 6,4 procent na 6,2 procenta. V meziročním měřítku došlo v září ke zvýšení počtu zaměstnaných o 2,4 procenta. Průměrné hodinové výdělky expandovaly meziročně o 2,6 procenta. NZD na tato data reagoval mírným posílením vůči USD.

Trhy jsou momentálně klidné, protože všichni vyčkávají na nejdůležitější události týdne, které dorazí ve čtvrtek a pátek.

Ve čtvrtek zasedá Evropská centrální banka (ECB), od níž se očekává uvolnění měnové politiky po nízkých hodnotách inflace, jež byly zveřejněny minulý týden. Navíc bilance ECB se v posledních měsících smršťuje, když komerční banky splácejí ECB levné úvěry, které jim byly poskytnuty. Kromě toho Itálie se dává slyšet, že euro je příliš silné a ECB by na to měla brát zřetel.

Kromě Evropy nás čekají i důležitá dataUSA. Minulý týden zasedala americká centrální banka (Fed), která po delší době nevyjádřila obavy z rostoucích sazeb hypotekárních úvěrů, které by mohly poškodit trh bydleníUSA. Neobvyklé ticho kolem hypotekárních sazeb vzbudilo pozornost investorů, kteří ztratili jistotu, že letos se snížení obejmu měnového uvolňování (QE) nedočkáme. Navíc minulý pátek byla zveřejněna výborná data indexu nákupních manažerů (PMI) z výrobního sektoru, která byla v úterý následována rovněž skvělými čísly z nevýrobního sektoru (index PMI ISM). Z toho důvodu bude první měření HDP za 3. kvartál (čtvrtek) a počet nově vytvořených pracovních míst (pátek) pečlivě investory monitorován, aby se potvrdila lepšící kondice americké ekonomiky, které by Fed mohla přijmout ke snížení objemu QE .

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD i nadále konsoliduje u úrovně 1,35 a je bez jasnějšího intradenního trendu. Včerejší neutrální výhled tak zůstává i na dnešní seanci. Trh čeká zítra a v pátek masáž makroekonomických dat. Zítra zasedá Evropská centrální banka a na trzích se spekuluje o snížení úrokové sazby. Dočasná konsolidace je tedy spíše klidem před bouří.

GBP/USD se vysvobodilo z klesajícího kanálu a trh po skvělých výsledcích britského sektoru služeb prolomil rezistenci 1,60 a vytvořil nový kanál mířící vzhůru. Trh se momentálně nachází u horní hrany kanálu v mírné medvědí divergenci. Ideálním scénářem by tedy bylo krátkodobé oslabení k podpůrné trendové linii a hladině 1,6030, od které by trh pokračoval v růstu.

NZD/USD míří směrem vzhůru, podpořeno dobrými výsledky z pracovního trhu. Tento pár se však již dostává do fáze znatelné překoupenosti, o čemž svědčí poloha oscilátorů. Na stochastickém oscilátoru se dokonce vytvořila formace rostoucího klínu, jenž předznamenává oslabení. Případnou korekci lze čekat k Fibonacciho úrovni 50 či 38,2.

Zlato konsoliduje u důležité úrovně 1 312,00. Trh s největší pravděpodobností čeká na události v závěru týdne, které rozhýbou americký dolar. Technický výhled favorizuje spíše oslabení k úrovni 1 270,00, u které se bude rozhodovat o vyplnění formace hlava-ramena z denního grafu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 19:00  Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688