TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  22.03.2010 13:26:01

ČSSD: Topolánek by se měl stáhnout z veřejného života

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Předseda ODS Mirek Topolánek by se měl po výrocích o církvi, gayích a židech stáhnout z politického života, prohlásil v pondělí předseda ČSSD Jiří Paroubek. Topolánkovy výroky evokují třetí říši a sociální demokracie je považuje za děsivé a nepřijatelné.

"Když jsem slyšel první sadu výroků Mirka Topolánka, týkající se církve, jakožto věřící člen Československé církve husitské jsem si říkal, že si to možná beru příliš osobně a nechtěl jsem na to reagovat," uvedl předseda ČSSD Jiří Paroubek. Popsat církev jako oblbování mas je podle jeho názoru děsivé.

"Výroky Mirka Topolánka jsou nepřijatelné, nevěřím, že někdo může takhle selhat. Výroky nebyly vytrženy z kontextu, bohužel, je to tak," komentoval Paroubek snahu Topolánka hájit se tím, že jeho výroky byly účelově vyňaty z kontextu a použity proti němu.

"Zdá se, že Mirek Topolánek je fascinován nejtemnějšími obdobími Evropské historie," zhodnotil Paroubek další Topolánkův výrok týkající se gayů.

Paroubek takovéto typy výroků považuje za typické pro třetí říši. "Politik, který je přesvědčen, že třetina české společnosti je oblbnuta církvemi a kterému se nepříčí označovat konkrétní členy vlády za gaye či židy, nemůže být podle našeho názoru předsedou demokratické strany," řekl. Omluvou lze podle něj snad napravit největší škody v mezilidských vztazích s dotčenými osobami. "Nelze jí však odstranit poznání, že šéf nejsilnější pravicové strany přijímá nejpokleslejší stereotypy a dopouští se výroků, které by mohly oživit ty nejtemnější společenské předsudky minulého století," dodal Paroubek.

Sociální demokracie vyzvala Topolánka, aby odstoupil z vedení ODS i kandidátky. "Žádáme, aby se Mirek Topolánek zcela stáhl z politického života," uzavřel Michal Hašek, jihomoravský hejtman.

Topolánek v neformálním rozhovoru s redaktory gay magazín LUI řekl: "Gustav Slamečka, když jde opravdu do tuhého, opravdu do tuhého, tak mám pocit, že jako ministr uhne. A to ten Fischer prostě je Žid, není to gay, a ten uhne ještě dřív. top řece nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s jeho charakterem."

Petra Kotvová, kotvova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688