Tiskové zprávy  |  29.09.2009 13:57:04

Lékařské přístroje GE získaly 5 cen za design

Příjemný design přístrojů může pomoci pacientům přestát často nepříjemné zkušenosti zakoušené při nemocničním vyšetření

Praha, 29. září 2009. Na jedné z nejprestižnějších soutěží v průmyslovém designu – International Design Excellence Awards 2009 – získala společnost GE Healthcare hned pět medailí. Krása těchto nových produktů – od přenosného ultrazvuku až po obří přístroje pro magnetickou rezonanci - se ale zdaleka nevyčerpává estetickou stránkou. Jde o zásadní dopad, který tento inovativní design může mít spolu s technologiemi na zlepšení péče o pacienty.

Industrial Designers Society of America (IDSA), která ocenění každoročně udílí, sestavila porotu 20 renomovaných designérů a odborníků na průmyslový design, která vyhodnotila 1 631 přihlášených produktů. Při hodnocení se zaměřili na takové aspekty, jakými jsou designová inovace, přínos pro uživatele, přínos pro společnost, ekologická odpovědnost, estetika a příjemný vzhled a v neposlední řadě funkčnost. Nejnovější trendy v designu přispívají k revoluci v lékařství - ostatně to je jádrem nedávno spuštěné iniciativy healthymagination, jež kombinuje inovativní technologii s novým designem za účelem snížení nákladů a zlepšení kvality zdravotní péče.

V případě přenosného ultrazvuku Venue 40 IDSA poznamenala, že se „pohodlně nosí, snadno se čistí a používá, neboť se ovládá pouze čtyřmi klávesami a elektronickým perem.” Porota dále ocenila, že je přístroj použitelný i v terénu, díky čemuž se hodí i pro vojenské nebo sportovní lékařství.

Mamograf je jedním z nejvýznamnějších nástrojů při diagnóze rakoviny prsu, přesto se ženy takové kontroly většinou bojí. Většina těchto obav spočívá v charakteru rentgenu a obtížnosti přizpůsobit rentgen tvaru ženského těla tak, aby vyšetření na tomto přístroji nebylo nepohodlné. Tradiční vyšetření na mamografu tak kombinuje fyzické nepohodlí, úzkost a odlidštění, kvůli čemuž mnoho žen takové vyšetření odkládá. Proto byl GE Mammo NEXT navržen tak, aby zvýšil interakci mezi lékařem a pacientkou. 
 
U GE Discovery MR IDSA poznamenala, že „přístroj minimalizuje úzkost zakoušenou pacientem při magnetické rezonanci. Stůl je odnímatelný, takže pacient může být na vyšetření připraven v jiné místnosti.” 

 

O GE Global Research
GE Global Research je jednou z nejdiverzifikovanějších výzkumných organizací, jež zajišťuje vývoj inovativních technologií pro všechny divize koncernu GE. Globální výzkumné centrum je základním kamenem technologií GE již po více než sto let a v současné době se zaměřuje na vývoj revolučních inovací v oblastech jako jsou molekulární medicína, využití energií, nanotechnologie, pohonné systémy a bezpečnostní technologie. GE Global Research má ústředí v městě Niskayuna ve státě New York. Další pobočky má v indickém Bangalore, čínské Šanghaji a německém Mnichově. Více informací najdete na internetové adrese
http://www.ge.com/research.
O společnosti GE
GE je diverzifikovaná společnost podnikající v oblasti infrastruktury, finančnictví a médií. Společnost se zaměřuje na jedny z nejpalčivějších problémů dnešního světa a svým klientům nabízí široké spektrum produktů od leteckých motorů přes zařízení na výrobu energie až po finanční služby, lékařské přístroje a televizní pořady. Společnost působí ve více než stovce zemí světa a zaměstnává přes 300 000 lidí po celém světě. Máte-li zájem o více informací, navštivte stránky společnosti na adrese
www.ge.com.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688