Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  25.07.2008 10:31:27

ČSOB Leasing roste v oblasti úvěrů a operativního leasingu tempem 75 procent

Objem nových obchodů ČSOB Leasing, největší české leasingové společnosti, v průběhu prvního pololetí 2008 vzrostl v oblasti financování formou spotřebitelských úvěrů a operativního leasingu meziročně o více než 75 procent. Celkově za šest měsíců letošního roku společnost dosáhla s obratem 11,7 miliardy korun přibližně stejného objemu obchodů, jako ve stejném období loňského roku. Vynikající výsledky společnost zaznamenala ve financování ojetých vozů, které meziročně narostlo o 30 procent.

 

75procentní růst operativního leasingu v prvním pololetí znamenal uzavření téměř 1 000 nových zákaznických smluv na full service leasing, fleet management nebo operativní leasing bez služeb. Tyto produkty ČSOB Leasing nabízí pod obchodní značkou ČSOB Autolease.

 

„Naše společnost svými dynamicky rostoucími obchodními výsledky v oblasti operativního leasingu opět ukázala svou schopnost pružné reakce na vývoj poptávky na trhu. Na operativní leasing jsme se strategicky zaměřili již od roku 2005. Know-how jsme čerpali od evropské skupiny KBC Lease, jejíž jsme součástí. Vybudovali jsme profesionální tým pro akvizici a obsluhu zákazníků operativního a full service leasingu a zařadili jsme se mezi přední hráče na trhu. Naší ambicí je další posun v žebříčku ze současného čtvrtého na třetí místo na trhu operativního leasingu,“ komentoval nárůst obchodů operativního leasingu výkonný ředitel pro obchod ČSOB Leasing Radan Šantora.

 

Nové úvěrové smlouvy vykazují nárůsty jak v počtu, tak v objemu a zajistily tomuto produktu více než třetinový podíl na celkových obchodních výsledcích ČSOB Leasing v letošním roce. Společnost financovala spotřebitelskými úvěry automobily, nákladní vozy, stroje a zařízení v celkové pořizovací ceně 4,2 miliardy korun bez DPH a počet uzavřených smluv překročil hranici 10 000.

„Roli spotřebitelského financování automobilů, ale i strojů, dlouhodobě částečně přebírají spotřebitelské úvěry poskytované leasingovými společnostmi, jejichž objem roste v řádu desítek procent,“ řekl Radan Šantora. Tento typ úvěrového financování nabízí hlavní výhody srovnatelné s leasingem, jako je rychlost a uzavírání na místě, výhodné pojištění ve splátkách, administrativní jednoduchost (minimum podkladů) a procesní komfort podobný leasingovému způsobu financování. Navíc je výhodou spotřebitelského úvěru skutečnost, že se předmět financování ihned stává majetkem zákazníka (s možností čerpání prostředků z dotačních programů), doba splácení je od 6 měsíců a splátka úvěru není zatížena DPH.

 

Finanční leasing má i přes momentální pokles objemu nových obchodů (9 mld ; meziročně –25 procent) stále více než padesátiprocentní podíl na letošních nových obchodech a jeho prostřednictvím bylo uzavřeno 8 000 nových smluv.

„Naše obchodní výsledky v oblasti finančního leasingu v podstatě kopírují globální trendy. Chování zákazníků v oblasti leasingového financování je podle mého názoru stále ovlivněno zavedením daňové reformy na počátku tohoto roku. Myslím, že velká část zákazníků, kteří plánovali investici v dlouhodobějším horizontu, vyřešila své aktuální potřeby formou leasingového financování na konci loňského roku, kdy platilo daňové zvýhodnění leasingu. Nasvědčuje tomu i enormně vysoký objem realizovaných obchodů v prosinci následovaný poklesem poptávky leasingu po přijetí reformy. Podle mého názoru je tento výkyv dočasný a očekávám postupnou obnovu růstu objemů leasingových obchodů,“ řekl Radan Šantora.

 

„Naše společnost vstoupila do letošního roku dobře produktově i procesně připravena na daňovou reformu, proto nás nové legislativní podmínky nezaskočily. Po letech naprosté produktové dominance finančního leasingu je nové prostředí naopak příležitostí k růstu našich dalších produktů, jako je řada operativního leasingu ČSOB Autolease a spotřebitelský úvěr. Výhodou naší nabídky v nových tržních podmínkách je její šíře a ucelenost, která přináší klientům možnosti komplexního řešení jejich potřeb tak říkajíc pod jednou střechou. Zákazníkům můžeme nabídnout financování osobních, užitkových a nákladních automobilů, ale i strojů a zařízení formou finančního a operativního leasingu nebo úvěru a navíc jsme schopni financovaný předmět výhodně pojistit. Máme dlouholeté zkušenosti s poskytováním finančních produktů, máme k tomu nastaveny patřičné interní procesy, známe dokonale potřeby našich zákazníků a umíme a chceme jim vyhovět. Proto je ČSOB Leasing dlouhodobě nejvyhledávanější leasingovou společností a největším poskytovatelem leasingového financování na českém trhu,“ uvedl generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688