Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  03.11.2005 10:53:47

Mittal Steel má stipendijní program za 3 mil.USD

Společnost Mittal Steel vytvořila stipendijní program na Kellogg school of management na Northwestern University

 

Stipendijní program je spuštěn se závazkem tří miliónů dolarů
a
je zaměřen na rozvíjející se trhy

 

Londýn, UK(3. listopadu 2005) – Společnost Mittal Steel, největší a nejglobálnější ocelářská společnost na světě, a Kellogg school of management na Northwestern University oznamují, že Mittal Steel jmenovala Kellog school svým partnerem pro manažerské vzdělávání v Severní Americe s počátečním závazkem 3 milióny dolarů.  Tento závazek zahrnuje vytvoření a spuštění stipendijního programu Kellogg Mittal Scholars Program, který bude zahájen na podzim 2006.

 

Mittal Scholars Program bude každoročně poskytovat 20 stipendií studentům denního studia MBA a studia EMBA, v počáteční fázi pro tříleté studium.  V souladu s výrazným působením společnosti Mittal Steel na rozvíjejících se trzích bylo rozhodnuto, že stipendijní program bude svázán právě s těmito zeměmi.  Úspěšní studenti budou buď pocházet z rozvíjejících se oblastí Afriky, Asie, střední a východní Evropy nebo Jižní Ameriky, nebo vyjádří svůj zájem o tyto oblasti.  Přijatí studenti Kellogg school, kteří splní tato kritéria, budou mít také nárok na zařazení mezi kandidáty na Mittal Scholars Program. V souvislosti se stipendijním programem také společnost Mittal Steel vyčlenila finanční prostředky pro účast svých zaměstnanců ve studijních programech Kellogg Executive Education.

 

Lakshmi Mittal, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Mittal Steel, řekl:

 

„Je pro mě potěšením oznámit, že jsme jako partnera pro Mittal Scholars Program vybrali Kellogg school.  Tento program je jedinečný v tom, že jeho hlavním smyslem je přitáhnout buď studenty z rozvíjejících se zemí, nebo ty, kteří mají o rozvíjející se trhy zájem a jinak by neměli příležitost studovat na Kellogg school. 

 

„Rozvíjející se trhy hrají v globální ekonomice čím dál důležitější roli.  Všichni jsme zaznamenali mimořádný růst Číny v posledních několika letech, ale na světě je mnoho dalších zemí s dobrými předpoklady pro růst, například země východní Evropy, Jižní Ameriky a Indie.  Tyto země nabízejí atraktivní příležitosti pro mnohá odvětví včetně ocelářství.  Proto už Mittal Steel na mnoha těchto trzích podniká a nová iniciativa je součástí širšího CSR programu, který v těchto zemích realizujeme.“ 

 

„Cílem stipendijního programu je jednak podpořit profesní dráhy talentovaných jednotlivců z těchto zemí a také povzbudit širší zájem o rostoucí trhy mezi studenty z rozvinutějších zemí.  Máme také v úmyslu našim studentům v průběhu studia nabízet stáže v podnicích Mittal Steel.

 

Kellogg school je pro nás přirozeným partnerem.  Je trvale hodnocena jako jedna z nejlepších ekonomických škol a zároveň se nachází v Chicagu, kde je ústředí Mittal Steel USA.  Děkan Dipak Jain zde už dříve uvedl řadu projektů, jejichž cílem bylo přitáhnout více studentů z těchto rostoucích zemí, a proto mě těší, že náš stipendijní program jeho snahy doplňuje.“

 

Dipak C. Jain, děkan Kellogg School of Management prohlásil:

„Manažerské vzdělání odráží neustále se vyvíjející a často velice náročné podmínky globálního ekonomického prostředí. Naše škola vychovává manažery, kteří dokáží předvídat a porozumět potřebám trhu 21. století.

 

„Stipendijní program nabízený společností Mittal Steel poskytuje prostředky pro studenty naší školy, kteří se zajímají speciálně o vznikající trhy a pomůže je připravit na manažerské role v prostředích, která skýtají značné příležitosti.“


Zdroj: TZ Mittal Steel

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)

Přečtěte si také:

19.09.2006Mittal Steel Ostrava chce propustit více lidí - až 1/3 Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
27.01.2006Mittal Steel chce koupit Arcelor za 40 mld.USD Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688