pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  24.04.2024 00:00:00

Budování železničního muzea v Dolní Lipce začne zprovozněním kolejiště u výtopny

Radní Pardubického kraje schválili investiční záměr a vypsali výběrové řízení na zprovoznění kolejiště k výtopně v rámci železničního depa v Dolní Lipce. Jedná se o první připravované práce v rámci záměru na vybudování železničního muzea, na který kraj získal potvrzení o dotaci 118 milionů korun z programu přeshraniční spolupráce Interreg Česko-Polsko 20212027.

„Celkové náklady na vybudování železničního muzea v Dolní Lipce se v tuto chvíli odhadují na 155 milionů korun s tím, že přibližně 118 milionů získáme z programu přeshraniční spolupráce Interreg Česko-Polsko 20212027. Projekt, na kterém pracujeme ve spolupráci s Muzeem starých strojů a technologií, zahrnuje zejména rekonstrukci historických budov, opravu a doplnění kolejového komplexu, obnovu původní točny a vybudování nové točny, důležité pro umístění exponátů parních lokomotiv na celé centrální ploše muzea. Součástí je také výstavba nových objektů, které jsou nutné pro chod muzea, kromě točny to je vstupní objekt se zázemím pro návštěvníky a přístřešek pro lokomotivy,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Prvním krokem v rámci tohoto projektu je zprovoznění kolejiště ke stávajícímu objektu výtopny. „V rámci nulté etapy chceme zprovoznit momentálně neprůjezdné kolejiště, vybourat nepotřebné vnitřní částí výtopny, vyčistit montážní jámy a napojit a následně zprovoznit koleje. V západní části výtopny bude vybudován přístřešek. Díky tomu bude možné zvětšit kapacitu výtopny pro umístění další lokomotivy,“ vysvětlil parametry záměru hejtman Martin Netolický s tím, že celkové náklady na tuto část činí necelých 11 milionů korun včetně DPH.

První nezbytnou podmínku pro realizaci této etapy je schválení investičního záměru a zahájení výběrového řízení. „Každý náš projekt musí mít nejprve schválený investiční záměr, aby bylo možné vypsat výběrové řízení. Zároveň máme vytvořenou pracovní skupinu pro ekonomické hodnocení investičních a projektových záměrů, která tento záměr na konci března doporučila ke schválení. Termín pro podání nabídek v rámci výběrového řízení byl stanoven na 23. května,“ uvedl k postupu náměstek hejtmana zodpovědný za oblast investic Roman Línek.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688