Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  24.04.2024 13:40:00

Akce Ukliďme Teplice se zúčastnilo přes tisíc dobrovolníků

Ukliďme Česko 2024
Jak probíhala největší jarní úklidová událost?

Největší jarní úklidová událost vypukla v sobotu 6. dubna 2024. Do akce s názvem ,,Ukliďme Česko“ se zapojila celá země a tepličtí občané nebyli výjimkou. Cílem byl úklid nelegálně vzniklých černých skládek a nepořádku.

Statutární město Teplice zajistilo materiální a technickou podporu všem přihlášeným. Celkem se této akce zúčastnilo 12 skupin a uklidilo se 14 lokalit. Město vydalo 345 pytlů a 1 076 párů rukavic, na jednotlivých lokalitách zařídilo také svoz odpadu. Od 5. do 16. 4. se zapojily ve všední dny také mateřské, základní i střední školy a dle svých časových možností se přidaly i další zájmové skupiny.

Jak akci hodnotí dobrovolníci?
Projekt Ukliďme Česko! aneb žáci se podílejí na očistě planety
Žáci ZŠ s RVTV Maxe Švabinského v Teplicích se opětovně zapojili do akce „Ukliďme Česko", aby také oni přispěli k ochraně životního prostředí. Žáci všech věkových kategorií se sešli ve společném úsilí o vyčištění okolí naší školy od nevzhledného a škodícího odpadu. Díky jejich úsilí bylo nasbíráno přibližně 20 pytlů odpadu, který by jinak ohrožoval naše prostředí. Tento výsledek dokazuje nejen závazek školy k ochraně přírody, ale také angažovanost a ochotu žáků přispět k udržení čistoty našeho okolí. Akce není jen o odstraňování odpadu, ale také o vzdělávání a osvětě.
Žáci měli možnost diskutovat o problému odpadků v přírodě, jejich škodlivých dopadech a způsobech, jak předcházet jeho vzniku. Tato edukativní složka přispívá k formování odpovědného přístupu k životnímu prostředí a udržitelnému chování. Důležitým aspektem celé akce byla také zábava a týmová práce. Žáci se bavili při společném úklidu a zároveň si uvědomovali důležitost spolupráce pro dosažení společného cíle - čistší a zdravější přírody. Žáci opět ukázali, že i malý krok může mít velký dopad. Projekt proběhl za laskavého materiálního přispění organizátorů Ukliďme Česko! a rovněž Magistrátu města Teplice. Společně jsme udělali kus práce pro naši planetu a přírodu udělali o trochu krásnější. Všem zúčastněným škola děkuje.
- Mgr. Jan Horák

Uklidili jsme řetenický lesopark
K úklidu jsme si vybrali lesopark, ve kterém je několik tras, část jsme prošli společně a na část jsme se rozdělili, abychom zvládli větší kus. Počasí nám přálo a s výsledkem jsme spokojeni.
- Lions Club Teplice Ladies

Ani letos nechybělo Centrum humanitární pomoci Teplice
Ukliďme Česko je akce, do které se zapojují tisíce dobrovolníků po celé zemi. Ani letos jsme nemohli opomenout okolí vlakového nádraží, protože se zde nachází naše Centrum humanitární pomoci. Odpadky, nedopalky, věci po bezdomovcích - to je jen část toho, co jsme v okolí nádraží našli. Ale díky energii, obětavosti a nadšení byl úklid efektivní a zábavný!
Jsme vděční každému, kdo se do naší akce zapojil. Další úklid je naplánován už na 21. září 2024.
- CeHuPo Teplice

Žáci ZŠ Plynárenská uklízeli v okolí školy
Do této akce se zapojili v týdnu od 8. – 12. 4. 2024 i žáci naší školy, a to od přípravné třídy až po deváté ročníky. Žáci uklízeli v okolí školy a v místě bydliště většiny z nich, v teplických Proseticích. Mezi nejčastější nálezy patřily plastové lahve, igelity, plechovky od nápojů, stavební materiál, ale i mnoho dalšího. Žákům 1. stupně se podařilo nasbírat přibližně 30 pytlů komunálního odpadu. Poděkování za vydařenou akci patří především našim žákům a pedagogickým pracovníkům, ale také odboru životního prostředí Magistrátu města Teplice, který poskytl ochranné pomůcky a též svozové firmě Marius Pedersen, která škole zajistila pytle na odpad, odpad z pozemku školy odvezla a následně zlikvidovala.
- Lenka Müllerová, koordinátor EVVO pro 1. st.

Celkem se na jarní akci Ukliďme Česko nasbíralo 1,3 tun odpadu.

Město Teplice děkuje všem dobrovolníkům a těm, kteří pečují o životní prostředí nejen v den akce, ale i v každodenním životě!

Ukliďme Česko - jaro 2024

Zodpovídá: Bc. Adina Sedláková
Vytvořeno / změněno: 15.4.2024 / 15.4.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688