V Plzni končí oprava mostu Milénia, auta se na něj plně vrátí v pátek 6. října

V Plzni končí oprava mostu Milénia, auta se na něj plně vrátí v pátek 6. října

Most Milénia (fotografie: M. Pecuch)

Most Milénia (fotografie: M. Pecuch)

V Plzni končí čtyřměsíční oprava mostu Milénia, jednoho z kapacitně nejvytíženějších ve městě. Provoz se na něj plně vrátí v pátek 6. října. Rekonstrukce začala 5. června a zahrnula i přilehlé ulice U Trati včetně křižovatek ulic U Trati a Doudlevecká. Akce za téměř 40 milionů korun, jež zavřela most nejprve na Slovany a poté na Bory, proběhla bez komplikací, dodržen byl rozsah prací i termíny. Akci zhotovila společnost Metrostav a. s., investorem bylo město prostřednictvím své Správy veřejného statku. V souvislosti s tím Plzeň děkuje řidičům za trpělivost, kterou měli s omezeními, jež oprava přinesla.

„Jednalo se o nezbytnou opravu, která u řady Plzeňanů vznášela oprávněné obavy z možného dopravního kolapsu v centru města. Jsem rád, že nám zafungovaly dopravní modely a stavba nakonec neměla zásadní vliv na provoz městské hromadné dopravy. Osobně děkuji všem řidičům za trpělivost a pochopení. My dál budeme pokračovat v maximální koordinaci uzavírek, což dokazují i stavební práce na Koterovské, které bezprostředně navazují právě na práce na mostu Milénia,“ řekl primátor Plzně Roman Zarzycký.

„Žádná oprava není příjemná. Víme to, ale bohužel některé není možné odkládat. Oprava mostu Milénia byla naprosto nezbytná, protože most sloužil bez větších zásahů 22 let, kdy denně po něm projelo 26 tisíc aut. Jsem rád, že se vše podařilo v termínu a děkuji řidičům, že to zvládli. Most je nyní ve skvělé kondici, pro další roky a nejbližší desítky let tak bude zapotřebí pouze běžná údržba,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. Zároveň s opravou mostu byla realizována i výměna světelné signalizace na křižovatce Doudlevecká x U Trati. Stejnou křižovatku čeká ještě výměna asfaltu, a to konkrétně o víkendu 14. až 15. října, kdy ale zůstane křižovatka průjezdná a řidiče čekají jen menší omezení.

Most Milénia (fotografie: M. Pecuch)

Podle Václava Šaška, vedoucího oddělení mostů Správy veřejného statku města Plzně, byly v rámci opravy mostu Milénia vyměněny mostní závěry, sneseny stávající vrstvy komunikace až na nosnou konstrukci, odstraněny izolace i vybavení mostu. „Odstraněny měly být také části říms, nicméně se ukázalo, že tyto římsy jsou v lepším stavu, než se čekalo, proto to nakonec nebylo nutné. Novou izolaci dostala nosná konstrukce, dále bylo také osazeno původní vybavení mostu a byly provedeny sanace spodní stavby mostních objektů,“ přiblížil Václav Šašek.

Velkou část investičních akcí v oblasti dopravy se podařilo Plzni zrealizovat na jaře či o prázdninách, kdy je provoz v metropoli nejmenší. Aktuálně tak mezi nejrozsáhlejší akce bude patřit rekonstrukce tramvajové trati, zastávek, komunikace i chodníků a inženýrských sítí v Koterovské ulici na Slovanech, jež začala ve středu 27. září 2023. Stavba a s ní spojená dopravní omezení byly naplánovány tak, aby začaly právě až po skončení oprav mostu Milénia. Akce, jež ovlivní dopravu, zasáhne od soboty 7. října 2023 do trasování linek 1 a 2 v městské části Slovany. Tramvaje linky 1 budou z Bolevce odkloněny na Koterovskou ulici do provizorní konečné Náměstí Generála Píky. Linka bude v provozu v trase Bolevec až Náměstí Generála Píky a zpět. Tramvaje linky 2 budou jezdit v úseku Malesická – Světovar odklonem přes Slovany, doprava v úseku mezi stanicemi Náměstí Generála Píky a Brojova nebude zajištěna. Současně dochází také k úpravě jízdních řádů na lince náhradní autobusové dopravy 2A Malesická – Skvrňany. Frekvence spojů linky 2A se nemění.

Text: Eva Barborková


Zveřejněno: 4. 10. 2023, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout

Zařazenost 04.10.2023 14:10:02
Vydáno
ZdrojPlzeň.eu
Originálplzen.eu/o-meste/aktuality/aktuality-z-mesta/v-plzni-konci-oprava-mostu-milenia-auta-se-na-nej-plne-...

Související témata

Město Most | Most d47 | Most


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V