Nový evropský Bauhaus: přihlásit se do soutěže o ceny Nového evropského Bauhausu za rok 2024

Nový evropský Bauhaus: přihlášky do soutěže o ceny za rok 2024

Od dnešního dne Komise otevírá přihlášky do Ceny Nového evropského Bauhausu (NEB) 2024. Po obdržení celkem 4500 přihlášek za předchozí ročníky udělí ceny Nového evropského Bauhausu v letošním roce 20 příkladných inovativních projektů a koncepcí, které představují udržitelnost, estetiku a inkluzivnost. Letos poprvé uvítáme žádosti o projekty a koncepce na Ukrajině vedle členských států EU a západního Balkánu. Ceny „Zvláštní uznání ukrajinského úsilí o obnovu a obnovu“ ocení projekty a koncepce přispívající k oživení a rekonstrukci Ukrajiny v souladu s hodnotami Nového evropského Bauhausu. Dalším novým prvkem letošního roku je zaměření na projekty a koncepce z regionů EU, které čelí socioekonomickým problémům nebo výzvám v rámci souběžné digitální a ekologické transformace.

Odměňování udržitelnosti, estetiky a inkluze

Ceny za rok 2024 budou odměněny stávající projekty a koncepce vyvinuté mladými talenty ve čtyřech kategoriích:

  • Návrat k přírodě,
  • Opětovné získání pocitu sounáležitosti;
  • Upřednostnění nejpotřebnějších míst a osob;
  • Utváření oběhového průmyslového ekosystému a podpora uvažování o životním cyklu.

Každá ze čtyřech kategorií obsahuje dvě souběžné soutěžní části:

  • Část A: „Šampióni Nového evropského Bauhausu“ se bude věnovat stávajícím a dokončeným projektům s jasnými a pozitivními výsledky.
  • Část B: Iniciativa „Vycházející hvězdy Nového evropského Bauhausu“ bude věnována konceptům předloženým mladými talenty ve věku 30 let nebo mladšími. Koncepce mohou být v různých fázích vývoje, od nápadů s jasným plánem až po úroveň prototypu.

Ceny za rok 2024 budou uděleny 20 vítězům, kteří obdrží ceny až do výše 30,000 EUR, jakož i komunikační balíček, který jim pomůže dále rozvíjet a propagovat jejich projekty a koncepce. Budou vyhlášeny během festivalu Nového evropského Bauhausu, kterýse bude konat v Bruselu ve dnech 17. až 21. dubna na slavnostním předávání cen pořádaném Komisí. Na festivalu se setkají jednotlivci z různých prostředí, v rámci různých workshopů, aktivit a satelitních akcí, aby diskutovali a utvářeli naši budoucnost. Výzva k satelitním událostem je stále otevřena do 31. prosince 2023.

Jak podat přihlášku

Přihlášky lze podávat do 10. listopadu 2023 v 19:00 hod. SEČ. Žadatelé ze všech národností a prostředí jsou způsobilí, pokud jsou jejich koncepce a projekty prováděny v EU, na západním Balkáně nebo na Ukrajině. Přihlášky by měly být podány prostřednictvím oficiální platformy pro ceny Nového evropského Bauhausu.

Veškeré podrobnosti týkající se postupu podávání žádostí jsou uvedeny v Příručce pro žadatele, které jsou k dispozici ve všech jazycích EU, západního Balkánu a ukrajinštině.

Pozadí

Nový evropský Bauhaus je tvůrčí interdisciplinární iniciativa, která spojuje Zelenou dohodu pro Evropu s našimi životními prostory a zkušenostmi. Iniciativa vyzývá všechny, aby přetvořil naši budoucnost a učinili ji udržitelnější, krásnější a inkluzivnější a podporovali pozitivní a inkluzivní zkušenosti pro všechny.

Nový evropský Bauhaus, který zahájila předsedkyně von der Leyenová ve svém projevu o stavu Unie v roce 2020, byl navržen společně s tisíci lidmi a organizacemi v celé Evropě i mimo ni.

Pro více informací

Platforma Ceny Nového evropského Bauhausu

Příručka pro žadatele ve všech jazycích EU, západního Balkánu a ukrajinštině

Festival Nového evropského Bauhausu

Internetové stránky Nového evropského Bauhausu

Sdělení Evropské komise o Novém evropském Bauhausu

Quote

Klíčovými zásadami Ceny Nového evropského Bauhausu a politiky soudržnosti jsou transformace a zlepšování života lidí, jakož i posílení postavení místních komunit. Letos vítáme přihlášky Ukrajiny se zvláštním oceněním jako uznání pozoruhodné odolnosti Ukrajinců a solidárně s nadcházejícím zásadním úsilím o udržitelné a inkluzivní oživení a rekonstrukci země. Zvláštní pozornost věnujeme rovněž projektům z regionů, které čelí socioekonomickým výzvám a vyvíjejí významné úsilí o přehodnocení jejich hospodářství v souladu s hodnotami Nového evropského Bauhausu. Těšíme se na vaše projekty a nápady Nového evropského Bauhausu v roce 2024!
Elisa Ferreirová, komisařka EU pro soudržnost a reformy 2023-10-01

Ceny Nového evropského Bauhausu jsou smysluplným způsobem, jak podpořit a ocenit inovativní, kulturní a průlomové projekty, které přibližují Zelenou dohodu pro Evropu našim občanům. Jsem potěšen, že mladí nadání budou mít opět svůj vlastní prostor. V letošním ročníku bude zvláštní pozornost věnována obnově Ukrajiny. Těším se na nové tvůrčí projekty a na rozšíření komunity NEB.
Iliana Ivanova, Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth 2023-10-01


Zařazenopo 02.10.2023 12:10:00
ZdrojEvropská komise
Originálec.europa.eu/commission/presscorner/api/documents?reference=IP/23/4684&language=cs
guid/IP/23/4684/
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V