Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci programu Aid for Trade

Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci programu Aid for Trade

21.08.2023 / 16:01 | Aktualizováno: 22.08.2023 / 10:03

Velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině si dovoluje oznámit zahájení výzvy k předkládání projektových návrhů v rámci programu Aid for Trade, který je pod patronací Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky. Jedná se o projekty zaměřené na ekonomický rozvoj vč. energetiky, budování produkčních kapacit, zavádění norem kompatibilních s EU, revitalizaci těžebních podniků, budování ekonomických zón, posilování podnikatelského klimatu, rozvoj malých a středních podniků, související legislativu či dopravní infrastrukturu. Termín předkládání projektových námětů je15. září 2023 ve 12.00 hodin.

Podstatou projektů Aid for Trade je pomoc partnerským státům při usnadňování a liberalizaci obchodu v zájmu budování a rozvoje jejich obchodních kapacit a aktivit, jejich lepšího zapojení do mezinárodního obchodního systému a získávání s tím souvisejících výhod a zisku, pomoc státní administrativě při vytváření obchodních politik a regulatorního rámce obchodu, stanovení pravidel a strategií při odstraňování administrativních bariér, při formulování a implementaci pravidel domácího trhu, podpoře podnikatelského klimatu, rozvoje malých a středních podniků, finančního sektoru, schvalování příslušné legislativy atp. V širším pojetí jde i o rozvoj místních produkčních kapacit, budování infrastruktury na podporu obchodu, transfery technologií a služby související s jejich instalací atd.

Témata musí odpovídat podstatě programu Aid for Trade. Rovněž by měla vycházet
ze strategických dokumentů rozvoje partnerských států, z jejich potřeb a být orientována na oblasti jejich přednostního zájmu. U Aid for Trade jde především o ekonomický rozvoj vč. energetiky, budování produkčních kapacit, zavádění norem kompatibilních s EU, revitalizaci těžebních podniků, budování ekonomických zón, posilování podnikatelského klimatu, rozvoj malých
a středních podniků, související legislativu, dopravní infrastrukturu, životní prostředí, zemědělství vč. potravinářství, lesnictví atp.

Do veřejné výzvy v rámci programu Aid for Trade se může přihlásit jakýkoli subjekt veřejné správy, ideálně celostátní ministerstvo, entitní ministerstvo, kantonální ministerstvo, obecní samospráva či hospodářské komory.

Projekty Aid for Trade jsou menšího rozsahu a maximální výše dotace je 1 mil. Kč (vč. daně z přidané hodnoty) tj. cca do 80.000 BAM. Doba realizace je v rámci jednoho kalendářního roku. Po výběrovém řízení, následuje podpis Smlouvy o realizaci projektu s vítězem výběrového řízení a je zahájena realizace, která musí být dokončena do konce listopadu 2024. Realizační fáze projektů probíhá formou školení, workshopů, kulatých stolů ale např. i vypracováním studií proveditelnosti, analýz atd. Tímto způsobem je partnerům z přijímajících států předáváno požadované české know-how, odborné informace a zkušenosti, přičemž součástí realizace může být např. i pořízení drobnějšího technického vybavení apod.

K podání přihlášky k projektu programu Aid for Trade žadatel vyplní formulář v anglickém nebo českém jazyce „Development Project Identification Form - Aid for Trade“
(viz příloha). Návrh projektu je nutné podat v elektronické podobě nejpozději do 15. září 2023
do 12.00 hodin. Elektronická verze orazítkovaná a podepsaná oprávněnou osobou k realizaci musí být doručena na emailovou adresu:commerce_sarajevo@embassy.mzv.cz.

Vybrané projekty, které budou doporučeny výběrovou komisí velvyslanectví, budou odeslány na posouzení výběrovou komisí Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Vybrané projekty budou muset dodat originál žádosti do 30. září 2023 na Velvyslanectví ČR v Bosně a Hercegovině.

Velvyslanectví si vyhrazuje právo zrušit tuto výzvu či nevybrat vhodný subjekt, a to bez udání důvodu.

Identification form(DOC, 72 KB)Identifikační formulář CZ(DOC, 68 KB)



Zařazenoút 22.08.2023 10:08:00
ZdrojMZv ČR v Sarajevu
Originálmzv.cz/sarajevo/cz/obchod_a_ekonomika/ekonomicke_informace/X2023_08_21_vyzva_k_predkladani_navrhu_pr...

Související témata

Bosna a Hercegovina | Insolvenční návrh
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V