mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  03.03.2023 16:21:00

Inovativní nanotechnologie FN NANO se představila v Mexiku

Inovativní nanotechnologie FN NANO se představila v Mexiku

03.03.2023 / 16:03 | Aktualizováno: 03.03.2023 / 16:21

Propagovat ČR jako lídra ve výzkumu a výrobě nanotechnologií a zároveň prezentovat řešení FN NANO české firmy Advanced Materials-JTJ s.r.o. na mexickém trhu bylo hlavním cílem semináře, který se zástupci FN NANO v Mexiku uspořádalo Velvyslanectví ČR v Mexiku. Účastníci z řad soukromého i státního sektoru se mohli seznámit s inovativní nanometodou čištění vzduchu a ochrany povrchů. Za pomoci fotokatalýzy nátěr FN NANO totiž dlouhodobě likviduje viry, bakterie, plísně i další mikroorganismy. V rámci prezentace byl nátěr FN NANO aplikován i v přijímací části konzulátu ČR v Mexiku.

V úvodu semináře velvyslanec Zdeněk Kubánek přivítal přítomné hosty a představil Českou republiku jako jednoho z globálních lídrů ve výzkumu, vývoji a průmyslové výrobě založené na nanotechnologiích. Vyzdvihl jejich širokou škálu využití napříč odvětvími a pohovořil o úspěšných příkladech aplikovaného výzkumu v oblasti nanotechnologií a nanomateriálů v ČR. Stěžejní částí semináře pak bylo seznámení s inovativní nanometodou čištění vzduchu a ochrany povrchů FN NANO české firmy Advanced Materials JTJ. Ta se od roku 2003 se zabývá vývojem a výrobou v oblasti nanomateriálů a jejich využití. Se svými technologiemi slaví úspěchy po celém světě.

Společnost vyrábí speciální funkční nátěry FN NANO, které za pomoci fotokatalýzy dlouhodobě likvidují viry, bakterie, plísně i další mikroorganismy. Tím mimo jiné snižují riziko přenosu nemocí. Díky těmto vlastnostem má velmi široké uplatnění, od zdravotnických zařízení, vzdělávacích institucí, přes výroby vyžadující vysokou čistotu prostředí až po gastroprovozy. Nedávná zkušenost z pandemie COVID-19 jen potvrdila vhodnost využití tohoto typu technologie pro jakákoliv místa s větší koncentrací osob.

V rámci prezentace byl nátěr FN NANO aplikován i v přijímací části konzulátu ČR v Mexiku, kde je největší fluktuace osob, a na závěr odborného semináře si účastníci mohli osobně ověřit jeho účinnost. Pomocí speciálního přístroje si mohli sami změřit kvalitu vzduchu v místnosti, kde technologie byla aplikována, a porovnat jí s měřením v místnosti technologií neošetřenou.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688