Zemědělsko-potravinářský veletrh Expo AgroAlimentaria

Zemědělsko-potravinářský veletrh Expo AgroAlimentaria

11.11.2022 / 21:56 | Aktualizováno: 12.11.2022 / 15:23

Největší zemědělsko-potravinářský veletrh v Mexiku a jeden z nejdůležitějších v celé Latinské Americe, Expo AgroAlimentaria proběhl ve dnech 8. – 11. listopadu 2022 ve městě Irapuato (stát Guanajuato). Na ploše 62 hektarů byly k vidění místní i světové značky zemědělské techniky, zemědělských a potravinářských technologií, inovativního a udržitelného zemědělství, ale i osiv a hnojiv. Na veletrhu se představilo přes 800 firem z celkem 52 zemí světa a navštívilo ho přes 120.000 návštěvníků. V rámci veletrhu byla i řada stánků prezentujících souhrnně produkci jednotlivých zemí, mezi jinými i USA, Kanada, Nizozemsko, Itálie či Španělsko.

Zemědělsko-potravinářský veletrh Expo AgroAlimentaria již od roku 1996 pořádá Patronát pro rozvoj v oblasti zemědělství státu Guanajuato (Patronato para el Desarollo Agropecuario de Guanajuato). Během let se rozrostl na nejdůležitější veletrh v oboru nejen v Mexiku, patří k těm nejvýznamnějším v Latinské Americe. Veletrh se krom tradiční zemědělské techniky a produkce snaží představit nejnovější technologie a inovativní formy výroby.

Mexiko je 13. největší výrobce a 7. největší vývozce zemědělských a potravinářských výrobků na světě. Zemědělství a potravinářství v roce 2021 představovalo 9,24 % HDP a sektor zaměstnává přibližně 15 % ekonomicky aktivního obyvatelstva. Zájem o potravinovou soběstačnost, udržitelný rozvoj zemědělství i narůstající sucha zvyšuje poptávku po nových technologiích a investicích do zemědělské výroby. Konkrétní poptávané položky jsou zemědělská technika, stroje (konzervování, zpracování masa, balení atd.), chladící zařízení, moderní skleníky, IoT řešení, zavlažovací systémy či agrochemie.

Samotný stát Guanajuato je jedním z hlavních center zemědělské produkce Mexika, jehož výrobní a exportní dynamika zažívá rychlý růst. V roce 2021 vyprodukoval 42.279 tun zemědělských plodin (zejména brokolice, mrkev, ječmen, salát, artičok, jahoda), většinou své produkce vyváží. Je také pátým státem Mexika v produkci masa a masných výrobků. Aktuální trend je zvýšení efektivity výroby za použití nových technologií a posílení zpracovatelského sektoru tak, aby přidaná hodnota byla produkována v místě.

Na impozantní ploše 62 hektarů byly k vidění místní i světové značky těžké zemědělské techniky, zemědělských a potravinářských technologií, inovativního a udržitelného zemědělství, ale i osiv a hnojiv. Na veletrhu se představilo přes 800 vystavovatelů z 52 zemí světa a navštívilo ho až 120.000 návštěvníků. Ve 22 sklenících si návštěvníci mohli prohlédnout i fyzicky různé odrůdy vzrostlých zemědělských plodin a na 175 parcelách i zavlažovací, postřikovací a další systémy. Veletrh doprovázely odborné přednášky jak o obchodních a exportních příležitostech, tak o nových trendech a technologických novinkách v oboru. V rámci veletrhu byla i řada stánků prezentujících souhrnně produkci jednotlivých zemí, mezi jinými i USA, Kanada, Nizozemsko, Itálie či Španělsko.



Zařazenoso 12.11.2022 15:11:00
ZdrojMZv ČR v Mexiku
Originálmzv.cz/mexico/cz/obchod_a_ekonomika/zemedelsko_potravinarsky_veletrh_expo.html

Související témata

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V