mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  04.10.2022 20:52:00

Chicagské IMTS 2022 přivítalo českou oficiální účast

Chicagské IMTS 2022 přivítalo českou oficiální účast

04.10.2022 / 20:37 | Aktualizováno: 04.10.2022 / 20:52

International Manufacturing Technology Show – tzv. IMTS – je největším strojírenským „svátkem“ severoamerického kontinentu. Česká republika letos poprvé zařadila veletrh do Programu Českých oficiálních účastí na zahraničních veletrzích a výstavách pod gescí Ministerstva průmyslu a obchodu. V srdci amerického Středozápadu se tak prezentovalo devět českých firem.

Českou expozici slavnostně otevřel generální konzul České republiky v Chicagu pan Jaroslav Kantůrek. Na českém stánku se celý týden prezentovaly tyto firmy: HESTEGO, IDEAL-Trade Service, KSK Precise Motion, RETOS VARNSDORF, TGS holding, TMC CR, TOS Olomouc, TOS Varnsdorf a Walter CZ. Některé z účastnících se firem jsou na americkém trhu již etablované, jiné o vstup na tento vysoce konkurenční trh teprve usilují. I přes rozdílné výchozí pozice se zástupci firem shodují v přesvědčení, že bez aktivní přítomnosti na akci významu IMTS by šance na úspěch na americkém trhu byla výrazně nižší. Pro představu letošní ročník IMTS nabídl k vidění více než 1 800 expozic v celkem devíti pavilonech zabírající výstavní plochu přes 112 000 metrů čtverečních.

Veletrh IMTS se koná v Chicagu pravidelně každé dva roky. Po vynucené pauze způsobené pandemií covid-19 v roce 2020 se letošní strojírenské klání uskutečnilo až po čtyřech letech. Organizátoři proto předpokládali, že zájem ze strany návštěvníků bude vysoký a že budou překonány i všechny dosavadní rekordy. Tyto vyhlídky se co do počtu návštěvnosti nakonec nenaplnily. Zatímco v roce 2018 se veletrhu zúčastnilo bez mála 130 000 návštěvníků, v tom letošním jich bylo „jen“ něco málo přes 86 000. Výrazně nižší čísla návštěvníků by tak mohla na první pohled působit jako zklamání, přesto právě letošní ročník byl oproti těm předchozím něčím zcela výjimečný: „Ti, kteří dorazili, mají skutečný zájem o obchod,“ popsal svůj dojem z veletrhu jeden z českých vystavovatelů.

Vedle oficiálního českého stánku na chicagském výstavišti proběhlo i doprovodné společenské setkání českých podnikatelů s jejich americkými partnery, a to na půdě Generálního konzulátu v Chicagu, který touto cestou oficiální účast České republiky podpořil.

Zpracovala: Monika Bokšová, Generální konzulát v Chicagu


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688