MONETA pomáhá zemědělcům s přechodem na obnovitelné zdroje

MONETA Money Bank nabízí podnikatelům v zemědělství úvěr, kterým lze financovat projekty na obnovitelné zdroje energie. Zaměřený je zejména na fotovoltaické elektrárny (FVE), které podnikům pomohou výrazně snížit náklady na energie a zároveň přispívají k ochraně životního prostředí. Úvěr pokryje až 100 % nákladů spojených s projektem a jeho splatnost je až 10 let.

„V rámci malých a středních podniků se primárně zaměřujeme na FVE pro zemědělce, a to jak na projekty výroby energie pro vlastní spotřebu vedoucí k energetické soběstačnosti, tak projekty s prodejem do distribuční sítě. Aktuálně jednáme s klienty o obchodech v řádech desítek miliónů korun. Z převážné většiny se jedná o projekty s investiční dotací z Národního plánu obnovy a Modernizačního fondu, ze kterého klienti žádali v roce 2021 a v tomto roce obdrželi rozhodnutí o dotaci. Další dotační výzva z Modernizačního fondu byla otevřena v polovině tohoto roku,“říká Barbora Kobiánová, sektorová manažerka pro oblast zemědělství MONETA Money Bank.

Žadatelem o úvěr musí být stávající firma, případně účelově založená společnost se spoludlužníkem s minimálně dvěma uzavřenými účetními obdobími. Každá žádost o úvěr je hodnocena individuálně a posouzení je postaveno zejména na bonitě žadatele. Úvěr je také plně kompatibilní se všemi dostupnými dotačními programy.

MONETA Money Bank podporuje tuzemské zemědělce dlouhodobě. Je například generálním partnerem soutěže Zemědělec roku a ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou finančně podporuje unikátní projekt Chytrá krajina zaměřující se na adaptaci krajiny na klimatické změny. Banka také podporuje řadu programů spojených s ochranou životního prostředí. Díky tomu pozitivně působí na zvýšení povědomí o naléhavosti klimatických změn i na důraz v oblasti snižování uhlíkové stopy.

MONETA je také největším poskytovatelem úvěrů na nákup půdy v Česku s více než třetinovým podílem na financování zemědělců, kteří díky prodloužené splatnosti úvěru až na 30 let nejsou ve svém podnikání tolik zatíženi výší splátek. „Naším ideálním klientem je ten, který má k půdě vztah a jeho přístup není pouze o vytěžení, ale také o kultivaci a udržitelnosti. To je v časech nastupující klimatické změny pro krajinu zásadní,“ dodává Barbora Kobiánová.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

Zařazenost 20.07.2022 00:07:00
ZdrojMoneta tiskove
Originálmoneta.cz/servis-pro-media/tiskove-zpravy/detail/moneta-pomaha-zemedelcum-s-prechodem-na-obnovitelne...
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V