Přípravy CZ PRES 2022 vzbudily zájem partnerů města Chicago

Přípravy CZ PRES 2022 vzbudily zájem partnerů města Chicago

07.12.2021 / 21:45 | Aktualizováno: 07.12.2021 / 22:10

World Business Chicago v rámci své iniciativy Chicago Sister Cities International hostilo přednášku zaměřenou na nadcházející české předsednictví v Radě Evropské unie, kterou připravil Generální konzulát v Chicagu.

Úvodní slovo pronesla výkonná ředitelka Chicago Sister Cities International paní Adrienne Tongate a spolupředseda pražského výboru v Chicagu pan Joseph Vosicky, Jr. Následovala prezentace zaměřená na představení České republiky jako jednoho z členských států Evropské unie a státu, který bude po dobu šesti měsíců v druhé polovině roku 2022 předsedat v Radě Evropské unie. Současně také země, která je nejen turisticky zajímává, ale má i bohatou průmyslovou a sklářskou tradicí, což se projevuje i v úspěšnosti jejích tradičních firem v těchto odvětvích. Právě výrobky těchto firem budou symbolem historicky druhého českého předsednictví v Radě EU.

Svým posluchačům, kterými byli zástupci města Chicago, zástupci firem i akademických institucí přednáška nabídla vhled do role předsedající země a poukázala na lokace vybraných akcí v rámci předsednictví. Zároveň byly představeny firmy Rückl a ŠKODA AUTO.

Tradiční česká sklárna Rückl pod vedením uměleckého ředitele a předního českého designera profesora Ronyho Plesla dodá pro účely českého předsednictví kolekci protokolárních darů z křišťálového skla s názvem „Europe“. Ta byla navržena unikátně právě pro tuto příležitost. Jakkoliv podoba této exkluzivní kolekce ještě nebyla odtajněna, posluchači měli možnost zhlédnout ilustrativní výrobky firmy Rückl. Ta dlouhodobě usiluje o skloubení tradičního řemesla s moderním designem. Dále byl představen vůz ŠKODA ENYAQ iV – elektromobil, který bude využit pro přepravu nejvyšších politických představitelů. Automobilka ŠKODA uspěla ve výběrovém řízení na dodávku vozů pro nejvyšší politické představitele v rámci českého předsednictví v Radě EU a stane se oficiálním partnerem předsednictví. ŠKODA ENYAQ iV je jejím prvním sériově vyráběným elektrovozem na platformě MEB a je tak symbolem nejen nové éry automobilky, ale i českého předsednictví, které se hlásí k závazkům v oblasti ochrany klimatu.



Zařazenoút 07.12.2021 23:12:00
ZdrojMZv ČR v Chicagu
Originálmzv.cz/chicago/cz/obchod_a_ekonomika/pripravy_cz_pres_2022_vzbudily_zajem.html

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V