mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  09.11.2021 07:50:00

Pracovní jednání v Chabarovsku (Rusko)

Pracovní jednání v Chabarovsku

09.11.2021 / 07:02 | Aktualizováno: 09.11.2021 / 07:50

V polovině října proběhla jednání ekonomického konzula GK Jekatěrinburg s představiteli regionu, města a obchodní a průmyslové komory Chabarovského kraje.

V polovině října navštívil M. Vlastník, ekonomický konzul GK Jekatěrinburg spolu s asistentkou I. Shigaevou Chabarovský kraj. Na prvním setkání na radnici města představil I. Michajlovský, první náměstek starosty Chabarovska, stručně město, jeho historii a postupnou modernizaci a výstavbu města a problematiku s tím spojenou. M. Vlastník uvedl obecnější informace o vzájemných česko – ruských obchodních vztazích od historických kontaktů až po současnost. Dále představil české výrobce vozidel elektrické městské hromadné dopravy (tramvaje, trolejbusy). Z nich někteří již mají v Rusku své dceřinné společnosti a vystupují na zdejším trhu ve spojení s velkými ruskými partnery. Rovněž představil nejnovější inteligentní systémy celoměstského řízení městské dopravy. Následně přítomné seznámil se způsobem organizace sběru a zpracování městských odpadů až po nejnovější technologie jejich fluidního spalování. I. Michailovskij projevil o tuto technologii zájem, M. Vlastník slíbil zaslat více podrobností a kontakt na českou firmu, která tuto technologii již instaluje na území Ruské federace. I. Michajlovskij dále informoval o projektu na výstavbu závodu na třídění městského odpadu.

Při setkání na vedení Chabarovského kraje představil M. Vlastník možnosti spolupráce s českými firmami v oblasti modernizace loďařského průmyslu. Jeho rozvoj je současnou federální prioritou s dostatečnou finanční podporou pro celý cyklus od těžby potřebných surovin až po vlastní stavbu lodí. M. Vlastník představil nabídku českých firem v oblasti těžebních technologií, hutnických technologií i výrobce špičkových obráběcích strojů a dalších strojírenských technologií až po jednotlivé konstrukční komponenty jako jsou např. těžké průmyslové převodovky. V. Kalašnikov, místopředseda vlády Chabarovského kraje, informoval o velkém potenciálu kraje v oblasti lesnictví. Projevil zájem o lesnické technologie na těžbu a zpracování dřeva. Rovněž uvedl, že je prioritou kraje modernizovat a rozšířit železniční přepravu k námořním přístavům.

Na setkání v Dálněvýchodní obchodní a průmyslové komoře M. Vlastník uvedl obecnější informace o vzájemných česko – ruských obchodních vztazích od historických kontaktů až po současnost. Podle požadavku Komory představil možnosti spolupráce ve zdravotnickém sektoru. Informoval o speciálním vybavení pro nemocnice, které nepodléhá ruskému nařízení o náhradě importu a o aparaturách pro estetickou medicínu. Stručně představil turistický potenciál České republiky a zástupci turistického odvětví předal kontakt na kancelář CzechTourismu v Jekatěrinburgu. I. Vostrikov, prezident Dálněvýchodní obchodní a průmyslové komory představil komoru, obecně její členy a konkrétně několik firem, které se pracovního setkání zúčastnily. Jednalo se o již zmíněného turistického operátora, dále o projekční kancelář, která má zájem o česká zařízení do svých stavebních projektů, programátorskou firmu nabízející účetnické programy na míru jednotlivých zájemců a firmu z oblasti farmaceutického průmyslu.

Galerie


Chabarovsk jednani 2021


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688