Globální reakce na koronavirus: EU dodala prostřednictvím 45 humanitárních leteckých mostů přes 1 000 tun zdravotnické pomoci

Humanitarian supplies from the EU being loaded onto a cargo plane ©EC Audiovisual Service
©EC Audiovisual Service

Dnes se uskutečnil nový humanitární let EU do Jižního Súdánu, který přepravil 41 tun materiálu. Evropská komise tak již zkoordinovala a financovala dodávku více než 1 100 tun zdravotnického vybavení do zranitelných oblastí v Africe, Asii a Americe.

29/07/2020

Dnes se uskutečnil nový humanitární let EU do Jižního Súdánu, který přepravil 41 tun materiálu. Evropská komise tak již zkoordinovala a financovala dodávku více než 1 100 tun zdravotnického vybavení do zranitelných oblastí v Africe, Asii a Americe. Tuto pomoc obdržely mimo jiné Afghánistán, Burkina Faso, Středoafrická republika, Demokratická republika Kongo, Írán, Súdán, Jižní Súdán, Haiti, Somálsko, Guinea-Bissau, Irák a Jemen. Od jejich zahájení 8. května 2020 bylo prostřednictvím těchto 45 leteckých mostů přepraveno rovněž 1 475 zdravotnických a humanitárních pracovníků.

Komisař pro řešení krizí, Janez Lenarčič, který se několika těchto leteckých mostů zúčastnil, řekl: „EU se během koronavirové pandemie neodvrátila od globální solidarity. Abychom dostali tuto pandemii skutečně pod kontrolou, potřebujeme více spolupráce a koordinace na mezinárodní úrovni. Naše letecké mosty EU zemím, které mají křehký zdravotní systém, opravdu pomohly. Budeme pokračovat v našem úsilí jak doma v Evropě, tak na mezinárodní úrovni, abychom podpořili naše partnery při zvládání této společné výzvy.“

Kromě zajištění dopravních kapacit poskytla EU pro snazší přístup k dodávkám humanitární pomoci také diplomatickou podporu. EU svou činnost úzce koordinuje s leteckými operacemi OSN prováděnými v rámci Světového potravinového programu a tyto operace doplňuje.

Souvislosti

Koronavirová pandemie postavila humanitární společenství před obrovské logistické problémy. Humanitární letecký most EU je součástí přístupu „tým Evropa“. Poskytuje členským státům EU leteckou dopravní kapacitu na podporu naléhavých logistických potřeb humanitárních subjektů, včetně přepravy humanitárních dodávek a pracovníků do třetích zemí a ze třetích zemí, a financuje 100 % nákladů na dopravu. Prostřednictvím svých zpátečních letů tato iniciativa rovněž pomáhá při přepravě střídajících se humanitárních týmů a asistuje při repatriaci občanů EU. V mnoha zranitelných oblastech stále panuje velká nouze a humanitární letecký most EU zajišťuje dodávky životně důležité pomoci během absence komerční nákladní a osobní letecké dopravy.

Další informace:

Humanitární letecký most EU


Zařazenost 29.07.2020 16:07:00
ZdrojEvropská komise
Originálec.europa.eu/czech-republic/news/200729_humanitarian_air_bridge_cs

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.