Pravidelné seniorské povzbuzení. Rouškám navzdory

29. 3. 2020

Pravidelné seniorské povzbuzení. Rouškám navzdory

Magazín Život na třetí poprvé z Ostravy

Usmívat se i s rouškou přes půl tváře. A každý všední den posílat do tuzemských obýváků maximální porci optimismu. O to se od pondělka vynasnaží ostravský tým pořadu Život na třetí, který po týdnu přebírá štafetu od kolegů z Brna.

Číslo tři je poznávacím znamení nového lifestylového magazínu: vysílá se třikrát denně živě na čerstvě spuštěném seniorském programu ČT3.

Cíl pořadu je zřejmý - nabídnout divákům vlídnější a bezpečnější pohled na život, než jen skrz koronavirové nebezpečí. „Chtěli bychom, aby diváci zapomněli, že se venku děje něco nepříjemného, abychom přispěli k jejich lepší náladě. Aby lidé dostali informace, které jim budou k užitku, ale věděli, že svět se točí dál, že to přejde a zase bude normálně,“ přeje si režisér Roman Motyčka.

Průvodci prvním ostravským vysílacím týdnem budou Petra Češková a Radek Erben, sehraný moderátorský tandem Dobrého rána z Ostravy: „My jsme se po pěti dnech dobroranního vysílání v rouškách naučili smát očima. Už nám to jde a začíná nás to bavit,“ ujišťují společně.

Divákům se přihlásí od pondělí do pátku v časech 9, 15 a 17 hodin. První dvě vysílání každého dne budou mít čtvrt hodiny, závěrečné pak pětadvacet minut.

Lifestylové informace v podání moderátorů vždy doplní zpravodajský servis. Za Ostravu se u zprávařského pultu vystřídají Iva Kubanková s Terezou Krumpholzovou. Na sobotní zkoušce se společně zamýšlely i nad tím, jak v roušce nevypadat přísně, ale přívětivě. „Chceme dát seniorům užitečné informace, ale neděsit. Budeme vybírat pozitivní zprávy a plánujeme i milou novinku: lidé nám mailem nebo přes mobil můžou posílat zdravice, vzkazy a povzbudivé zprávy - třeba z domovů důchodců, jak se jim i zaměstnancům daří.“

První ostravský týden nabídne třeba pravidelnou ranní rozcvičku s fyzioterapeutem Jaromírem Krobem. „Ráno rozhýbeme tělo, odpoledne mozkové závity. Chystáme kvízy, u kterých si s námi diváci mohou zasoutěžit. Dramaturg Marek Dohnal připravuje okénko plné hudebních rarit z ostravského archivu – písničky, které nejsou tolik známé nebo už dlouho nebyly k vidění,“ popisuje vedoucí Centra dramaturgie ostravského studia České televize Marcel Nevín. A dodává: „Naši hosté přidají dobré rady, jak přežít karanténu, jak se postarat o domácí mazlíčky, budeme inspirovat ke koníčkům, kterým se dá věnovat i teď. Chceme dát naději lidem, kteří jsou doma odkázáni na pomoc druhých. Aby měli pocit příjemně stráveného času, když už se nemůžou věnovat aktivitám, na které jsou zvyklí.“


Zařazenone 29.03.2020 09:03:00
ZdrojČeská televize
Originálceskatelevize.cz/vse-o-ct/press/tiskove-zpravy/?id=9149

Související témata

Praha Ostrava | Město Ostrava | Ostrava

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V