mmr.cz (MMR)
Z domova  |  13.01.2020 22:52:52

Příprava nového programu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Rakouskem úspěšně pokračuj

V dolnorakouském městě Sankt Pölten se dnes uskutečnilo setkání náměstka ministryně pro místní rozvoj Zdeňka Semoráda s dolnorakouským zemským radním Martinem Eichtengerem. Tématem jednání bylo pokračování česko-rakouské spolupráce.

Jsem velmi rád, že se nám spolupráce na česko - rakouské hranici daří. Současný program úspěšně čerpá evropské prostředky a plní nastavené cíle. Díky řadě aktivních lidí zapojených v programu je příprava nového programu spolupráce pro období 2021 – 2027 v plném proudu. Věřím, že nový program bude zahájen co nejdříve po jeho schválení Evropskou komisí v roce 2021,“ řekl náměstek ministryně pro místní rozvoj Zděnek Semorád.

Společného setkání se zúčastnili zástupci dalších dvou zapojených rakouských spolkových zemí a to pan Martin Pospischill za město Vídeň a paní Grabriele Lackner-Strauss za Horní Rakousko. Jednání se zúčastnili také velvyslanci obou zemí Ivana Červenková a pan Alexandr Grubmayer, z jejichž strany je program přeshraniční spolupráce dlouhodobě podporován.
Cílem programů příhraniční spolupráce je dlouhodobě posilovat hospodářský a inovační potenciál společného pohraničí, podporovat jeho hospodářskou, sociální a územní soudržnost v evropském prostoru.

V novém programu spolupráce mezi Českou republikou a Rakouskem období 2021 - 2027 zůstává role řídicího orgánu na rakouské straně, resp. na Úřadu vlády spolkové země Dolní Rakousko. Ministerstvo pro místní rozvoj bude nadále plnit roli Národního orgánu programu. Také programové území zůstává zachováno. Je vymezeno regiony NUTS III a bude pokrývat, tak jako v programu Interreg období 2014 – 2020, území Jihočeského kraje, kraje Vysočina a Jihomoravského kraje, na rakouské straně opět příslušné regiony Dolního Rakouska, Horního Rakouska a město Vídeň.

Nový program je připravován na principu partnerství, tj. s příslušnými národními, regionálními i místními orgány, jakožto i orgány EU. V současné době probíhají diskuse k tematickému zaměření programu, tak aby i v novém období program naplňoval co nejvíce požadavky a potřeby příhraničních regionů.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688