Společnost Risen Energy vydala zprávu za 3. čtvrtletí: čistý zisk se zvýšil o 237,34 %

Dne 21. října zveřejnila společnost Risen Energy Co., Ltd. zprávu o finančních výsledcích za třetí čtvrtletí roku 2019. Provozní příjem za toto období činil 3,718 miliardy juanů (přibližně 526 milionů USD), což je o 77,49 % více než v předchozím roce. Čistý zisk připadající akcionářům meziročně vzrostl o 237,34 % na 299 milionů juanů (přibližně 42,3 milionu USD), zatímco čistý zisk připadající akcionářům po odečtení jednorázových zisků a ztrát činil 261 milionů juanů (přibližně 36,9 milionů USD), což představuje meziroční nárůst o 134,46 %.

Výsledky za první tři čtvrtletí byly také pozitivní. Provozní příjem za první tři čtvrtletí vzrostl na 9,77 miliardy juanů (přibližně 1,38 miliardy USD), meziročně vzrostl o 42,87 %, zatímco čistý zisk připadající na akcionáře dosáhl 783 milionů juanů (přibližně 111 milionů USD) a zvýšil se o 271,13 %. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se zvýšila produkce solárních článků a komponentů společnosti, tržby z prodeje souvisejících fotovoltaických produktů a odpovídající prodejní zisk.

Společnost Risen Energy se jako jeden z 10 nejlepších výrobců solárních modulů v Číně již mnoho let zabývá výzkumem, vývojem a výrobou solárních krystalických křemíkových článků a modulů, jakož i výstavbou a provozem fotovoltaických elektráren, tím akumuluje vysokou technickou rezervu a vyvíjí mnoho klíčových technologií. Prostřednictvím technické rezervy a akumulace zařízení, procesů a materiálů souvisejících s heterojunkcí (HJT) společnost Risen Energy ovládla výrobní technologii HJT a úspěšně vyvinula vysoce účinné komponenty s HJT články.

19. srpna uspořádala společnost Risen Energy slavnostní zahájení výstavby svého vysoce účinného projektu o výkonu 2,5 GW v okrese Ninghai, městě Ning-po v provincii Če-ťiang, který bude využívat HTJ články a moduly. Očekává se, že projekt bude dokončen v roce 2021 a po zahájení plné výroby přinese příjmy z prodeje ve výši 5 miliard juanů (přibližně 700 milionů USD). HJT články společnosti mají účinnost přeměny vyšší než 23 % a jako součást konstrukce článku zahrnují integrovanou půlenou, imbrikovanou a vysoce reflexní spodní vrstvu s dvojitým sklem. Díky využití vysoce efektivní technologie oboustranných HJT článků mohou komponenty HJT společnosti Risen Energy vyrábět elektřinu na obou stranách panelu a poskytovat investorům o 10 - 30 % vyšší úroveň příjmu z vyrobené energie.

Výzkumný a vývojový tým společnosti Risen Energy kromě článků HJT také úspěšně vyvinul technologii půlených článků druhé generace s ultra-vysokým využitím světla a velmi nízkými ztrátami energie díky společné optimalizaci pasivace pokročilých baterií a vysoce efektivnímu balení komponent. Při testování článků nezávislou třetí stranou, testovací a certifikační organizací TUV SUD, dosáhla účinnost fotoelektrické konverze u jejích modulů se 72 články Jäger HP úrovně 21 % a patří mezi nejvyšší v tomto odvětví. Maximální účinnost konverze jejích monokrystalických článků MBB překročila 23,00 %, přičemž průměrná účinnost dosáhla 22,73 %. Společnost plánuje v tomto roce dosáhnout plné hromadné výroby technologie MBB.

Rychlá expanze na trhy mimo Čínu zároveň významně podporuje růst zisku společnosti Risen Energy. V současné době se globální obchodní působnost společnosti rozšířila do Evropy a Spojených států, jihovýchodní Asie, Oceánie a Asie. V zemích a regionech z oblasti čínské vládní iniciativy „Pásu a cesty", zejména v Kazachstánu a na Ukrajině, dosáhla společnost rovněž významných výsledků.

Společnost Risen Energy byla v první polovině roku 2019 na druhém místě v dodávkách na evropský trh, což představuje více než 10 % čínských dodávek solárních zařízení do regionu. Kromě Ukrajiny se zásilky společnosti umístily na prvním místě v Dominikánské republice, kde představovaly více než 50 % dodávaných modulů, díky čemuž je lídrem ve vývozu komponentů do tohoto karibského státu.

KONTAKT: Tina Feng, tina@risenenergy.com, +86-13736192549


Zařazenoút 29.10.2019 08:10:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=32313

Související témata

Čtvrtletí ekonomiky

Výsledky firem - tržby, zisk

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.