Společnosti OpenAI a Microsoft tvoří výhradní výpočetní partnerství za účelem vývoje nových vysoce výkonných výpočetních technologií pro Azure AI

Mnohaleté partnerství založené na společných hodnotách důvěryhodnosti a posílení postavení a investici ve výši 1 miliardy USD od společnosti Microsoft se zaměří na vybudování platformy, kterou bude společnost OpenAI využívat k vytváření nových technologií AI a plnění příslibu vývoje umělé inteligence

Microsoft Corp. a OpenAI, dvě společnosti, které hluboce přemýšlejí o roli AI ve světě a o tom, jak budovat bezpečnou, důvěryhodnou a etickou umělou inteligenci, která bude sloužit veřejnosti, vytvořily partnerství za účelem dalšího rozšiřování schopností Microsoft Azure v systémech AI ve velkém měřítku. Prostřednictvím tohoto partnerství společnosti urychlí průlomy v oblasti AI a posílí úsilí společnosti OpenAI o vytvoření obecné umělé inteligence (AGI). Výsledná vylepšení platformy Azure také pomohou vývojářům vytvořit novou generaci aplikací AI. Partnerství zahrnuje následující:

- Microsoft and OpenAI společně vyvinou nové vysoce výkonné výpočetní technologie Azure AI

- OpenAI bude poskytovat své služby pro provoz na platformě Microsoft Azure, kterou bude používat k vytváření nových technologií AI a splnění příslibu vývoje obecné umělé inteligence

- Microsoft se stane preferovaným partnerem OpenAI pro komercializaci nových technologií AI

Společnosti se zaměří na budování výpočetní platformy v Azure v bezprecedentním měřítku, která bude zavádět a provozovat stále pokročilejší modely AI, včetně hardwarových technologií, které staví na vysoce výkonné výpočetní technologii společnosti Microsoft, a dodržovat společné zásady obou společností týkající se etiky a důvěry. To vytvoří základ pro pokrok v oblasti AI, který bude implementován bezpečným, spolehlivým a důvěryhodným způsobem, což bylo klíčovým důvodem rozhodnutí obou společností o vzájemné spolupráci.

Během posledních deseti let vedly inovativní aplikace hlubokých neuronových sítí ve spojení se zvyšujícím se výpočetním výkonem k neustálým průlomům AI v oblastech, jako je vize, řeč, zpracování jazyků, překlady, robotické řízení, a dokonce i hry. Moderní systémy umělé inteligence fungují dobře pro specifický problém, na který byly vyškoleny, ale získání AI systémů, které pomáhají řešit některé z nejtěžších problémů, kterým dnes svět čelí, bude vyžadovat zobecnění a hluboké zvládnutí více AI technologií. Vize společností OpenAI a Microsoft spočívá v tom, že obecná umělá inteligence bude pracovat s lidmi, aby pomohla vyřešit v současné době neřešitelné multidisciplinární problémy, včetně globálních výzev, jako je změna klimatu, osobnější zdravotní péče a vzdělávání.

„Vytvoření AGI bude nejdůležitějším technologickým vývojem v lidské historii, s potenciálem utvářet trajektorii lidstva," řekl Sam Altman, generální ředitel společnosti OpenAI. „Naším posláním je zajistit, aby technologie AGI byla přínosem pro celé lidstvo, a se společností Microsoft pracujeme na vybudování vysoce výkonné výpočetní základny, na které budeme stavět AGI. Věříme, že je důležité, aby technologie AGI byla zavedena bezpečně a aby její ekonomické výhody byly široce využity. Jsme velmi potěšeni tím, jak hluboce tuto vizi sdílí společnost Microsoft."

„AI je jednou z nejvíce transformačních technologií naší doby a má potenciál pomoci vyřešit mnoho z nejnaléhavějších problémů světa," řekl Satya Nadella, generální ředitel společnosti Microsoft. „Spojením průlomové technologie OpenAI s novými vysoce výkonnými výpočetními technologiemi Azure AI je naší ambicí demokratizovat

AI - a přitom vždy udržet bezpečnost AI v popředí i v centru soustředění - aby byla ku prospěchu každému."

O společnosti OpenAI

Posláním společnosti OpenAI je zajistit, aby obecná umělá inteligence byla přínosem pro celé lidstvo. OpenAI Charter popisuje zásady, kterými se řídí při realizaci tohoto poslání.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (Nasdaq „MSFT" @microsoft) umožňuje digitální transformaci pro éru inteligentního cloudu a inteligentní převahy. Jejím posláním je podporovat každou osobu a každou organizaci na této planetě, aby dosáhla výše.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/949840/Microsoft_Corp_OpenAI_CEOs_Altman_Nadella.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/24227/microsoft_corp_logo226_9217jpg.jpg

KONTAKT: Microsoft, vztahy s médii, WE Communications, (425) 638-7777, rrt@we-worldwide.com; OpenAl, vztahy s médii, press@openai.com || Poznámka pro redaktory: Další informace, novinky a perspektivy od společnosti Microsoft naleznete na webu zpravodajského centra Microsoft News Center na adrese http://news.microsoft.com. Webové odkazy, telefonní čísla a tituly byly v době publikování správné, ale mohly se změnit. Pro další pomoc mohou novináři a analytici kontaktovat tým pro rychlou reakci společnosti Microsoft nebo jiné vhodné kontakty uvedené na stránkách http://news.microsoft.com/microsoft-public-relations-contacts .


Zařazenoút 23.07.2019 08:07:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31729

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V