MPO vyhlásí podnikatelské projekty roku, které podpořilo z OP PIK

Publikováno:
28.11.2018
Autor:
odbor komunikace 01400

Ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Agenturou pro podnikání a inovace ve středu večer v Národním domě na Vinohradech slavnostně vyhlásí podnikatelské projekty roku 2018. Ty byly podpořeny z prostředků Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK).


Zaměřujeme se především na podporu výzkumu, vývoje a inovací protože, to je způsob jak zvýšit konkurenceschopnost českých firem a tím i přejít na ekonomiku s vyšší přidanou hodnotou,“ uvedl náměstek ministryně pro řízení sekce fondů EU Marian Piecha.

Vítězné projekty budou vyhlášeny v rámci čtyř kategorií odpovídajícím jednotlivým oblastem podpory:

  • Výzkum a vývoj pro inovace
  • Infrastruktura pro rozvoj malých a středních podniků
  • Ekoenergie pro konkurenceschopnost
  • Informační a komunikační technologie

„Ocenění Podnikatelský projekt roku představuje pomyslnou třešničkou na dortu práce a úsilí českých firem, které daly důvěru dotační podpoře. Jde i o ocenění projektových manažerů a dalších kolegů z API a MPO, kteří se snaží o to, aby proces čerpání dotací byl pro naše žadatele a příjemce co nejsnazší,“ uvedl Lukáš Vymětal, generální ředitel Agentury pro podnikání a inovace.

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, jehož cílem je konkurenceschopná a udržitelná ekonomika založená na znalostech a inovacích, je v pořadí již třetím operačním programem, kde v roli poskytovatele dotace stojí Ministerstvo průmyslu a obchodu. V programovém období 2014-2020 je na OP PIK vyčleněna z Evropského fondu pro regionální rozvoj alokace cca 112 mld. Kč. Podpora je zacílena přednostně na malé a střední podniky, nicméně specifické aktivity jsou mj. vhodné taktéž pro velké podniky, podnikatelská seskupení, výzkumné organizace či subjekty inovační infrastruktury. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost je stěžejním programem pro podporu českých podnikatelů v období 2014 – 2020. Pořadatelem akce je MPO jako řídící orgán OP PIK ve spolupráci s Agenturou pro podnikání a inovace jako zprostředkujícím subjektem, který primárně komunikuje s žadateli o podporu.

Ministerstvo průmyslu a obchodu na slavnostním večeru za dlouhodobou podporu OP PIK a spolupráci při implementaci OP PIK poděkuje i Svazu průmyslu a dopravy ČR, Hospodářské komoře ČR, Asociaci malých a středních podniků ČR a Svazu českých a moravských výrobních družstev.

Soutěž navazuje na úspěšné ročníky soutěže v letech 2010, 2011, 2012, 2013 a 2014, kdy se vyhlašovaly nejlepší projekty v Operačním programu Podnikání a inovace v kategoriích/programech: Inovace, Potenciál, Ekoenergie – OZE, Ekoenergie – Úspory energie, Prosperita, Nemovitosti, školicí střediska, ICT a strategické služby a v posledních ročnících také CzechAccelerator. Soutěž pořádal CzechInvest ve spolupráci s MPO.


Galerie



Zařazenost 28.11.2018 01:11:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/mpo-vyhlasi-podnikatelske-projekty-roku--ktere-podpori...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V