Špatné zprávy: Děti nemají na útěk z jeskyně síly, pršet začne už brzy

K dvanácti chlapcům a jejich trenérovi uvězeněných v thajské jeskyni Tcham Luang Nang Non se konečně dostali lékaři, dobré zprávy ale bohužel nemají. Podle nich nejsou děti na pokus o útěk připravené. Jsou příliš vyčerpané i podvyživené. Velká část z nich navíc neumí plavat. Už o víkendu se dá přitom očekávat, že do jeskyně se navalí další voda.

Záchranné týmy v Thajsku dál usilovně pokračují v boji o život dvanácti chlapců a jejich trenéra, kteří zůstali uvěznění v jeskyni Tcham Luang Nang Non. Za dětmi se dostali už i lékaři, ani ti bohužel ale obavy rodičů ztracených chlapců nezmírnili. Spíše naopak. Podle nich děti nejsou na útěk z jeskyně připravené a jejich přesun je nanejvýš riskantní a nebezpečný, informuje CNN.

Špatná zpráva z thajského podzemí přišla poté, co záchranáři přišli s několika novými plány, jak děti osvobodit. Nejhůř jsou na tom podle lékařů po zdravotní stránce dva chlapci a trenér. Trojice je silně vyčerpaná a podvyživená. A cesta ven příliš náročná.

Čas přitom neúprosně běží. Už o víkendu by v Thajsku mělo začít silně pršet a do jeskyně se nahrne další voda, která cestu dětí za svobodou značně zkomplikuje.

V současné době záchranáři pumpují do komory, kde je skupinka uvězněná, kyslík a odčerpávají obrovské množství vody. S každým dnem ale naděje na záchranu rychle klesá a týmy jsou pod velkým tlakem. Zoufale se snaží vymyslet nějaký plán dřív, než voda nebezpečně stoupne.

Jako jediným východiskem se zatím zdá být výcvik v potápění. Celou už tak riskantní operaci ale komplikuje fakt, že velká část dětí neumí plavat. Samotným záchranářům trvalo šest hodin, než se dostali zaplavenými tunely až k týmu.

Poblíž vchodu do jeskyně vznikl provizorní tábor, kde jsou připravení vojenští potápěči s veškerým vybavením. Lidé z místní komunity tu rozdávají jídlo, rodiče čekají na zprávy o svých dětech.

Skupinku dvanácti chlapců a jejich trenéra se podařilo najít po dlouhých devíti dnech usilovného pátrání. Nadšení záchranářů ale brzy vystřídaly obavy, stále totiž nemohou najít bezpečný způsob, jak děti a muže dostat z jeskyně ven. Zatímco do komplexu vešla skupinka téměř suchou nohou, od cesty ven ji odřízla voda. Na zhruba čtyřkilometrovém úseku je zaplaveno hned několik míst, která bez potápečské výstroje děti nepřekonají.

Thajci se snaží odklonit řeku tekoucí do jeskyně:


Zařazenočt 05.07.2018 16:07:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/spatne-zpravy-deti-nemaji-na-utek-z-jeskyne-sily-prset-zacne-uz-brzy.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V