Summary: Zaškobrtnutí Nvidia nezůstalo bez trestu, JC Penney polekal trhy

USA:

NVIDIA

Souhrn: Výsledky překonaly většinu predikcí, bohužel s lehkým klopýtnutím v segmentu datových center a automobilů. Prodeje čipů pro hráčský průmysl však nadále vykazují zdravý růst a negativní efekt kompenzují. Výhled pro další kvartál je nečekaně dobrý.


Uspokojit investory tak horkého titulu jako NVIDIA je někdy velice těžké, jak se ostatně ukázalo po včerejších výsledcích. Nejenže výrobce čipů ještě zrychlil již tak závratný růst hlavních finančních metrik, ale dokonce s přehledem překonal všechna očekávání. Pro přiblížení: celkové tržby meziročně přidaly 56 % a přeskočily konsensus o 14 %, provozní zisk se zdvojnásobil (27 % nad predikcemi) a čistý zisk na akcii se dostal na 1,01 USD, což značí 90% yoy nárůst a 20% náskok před konsensem trhu. Dokonce i výhled na další kvartál překonal většinu očekávání, jelikož počítá s čistým ziskem na akcii na úrovni 1,07 USD (+30% yoy) - o 16 % více než udávaly odhady. Hrubá marže zůstává nadále na 58,5 %.

Problémem je, že když hodnota titulu naroste za rok o 160 %, jakékoli zaškobrtnutí se trestá, a obzvlášť v tak nervózním prostředí, jakým je v současné době technologický sektor. V případě NVIDIA šlo o výrazné zpomalení prodejů čipů do automobilů a do datových center, jmenovitě na 1,5 % qoq a 2 % qoq. To je určitě smutná zpráva, nicméně nesmíme zapomínat, že hlavní byznys NVIDIA nadále leží v hráčském průmyslu. Ten tvoří více než 50 % tržeb, zatímco automobily se stěží dostávají na 6,5 % a datová centra se drží pod 20 %. A jelikož hráčský segment přidal dalších 16 % qoq a vykazuje zdravý růst (podpořen zájmem o „dolování“ kryptoměn), pokládáme výsledky NVIDIA za uspokojivé. Jedním dechem však dodáváme, že situace v technologickém sektoru napovídá, že bychom se mohli blížit k vrcholu cyklu a i k akciím NVIDIA je nutno přistupovat s opatrností. Další vývoj proto budeme bedlivě sledovat.

Akcie ubírají na hodnotě 6,5 %.

JC Penney

Maloobchodní řetězec se přidal ke svým konkurentům Macy’s a Kohl’s s nadále klesající úrovni prodejů. Klíčová metrika same-store-sales (tržby z prodejen otevřených déle než jeden rok) je v záporných hodnotách již čtvrtý kvartál v řadě, teď s hodnotou -1,3 %. Predikce počítaly s hodnotou -1,2 %. Čistý zisk se propadl o 80 % yoy na -0,09 USD při tržním konsensu -0,04 USD.

I když management ujišťoval, že čísla jsou výsledkem událostí ohraničených jen tímto kvartálem, investoři se bojí, že se jedná o pokračující problémy celého maloobchodního sektoru.

Akcie JC Penney dnes klesají o 18 %.

 

Zařazenopá 11.08.2017 17:08:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3601171/summary-zaskobrtnuti-nvidia-nezustalo-bez-trestu-jc-penney-polekal-t...

Související témata



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.