Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 19 (19)
 
přečíst (0) 27.03.22 15:33  Fantasta  (242544)

Vyhrajeme

Porazíme je a suroviny budou zdarma

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 23.03.22 16:00  JendoSlaff  (235799)

KarloviB už asi hráblo

Můžete si odpustit konečně ty ad-hominem, nebo neumíte poskládat argument založený na faktech a nikoliv faulech? Plyn v EU stojí momentálně okolo 100€/MWh (https://tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas), plyn v US momentálně stojí cca 5.3$/MMBtu. To máme cca 16.5€/MWh. Americký plyn je tedy cca 6x levnější. Problém není v ceně, ale v dopravní kapacitě a to se momentálně řeší. Topit americkym plynem by aktuálně bylo mnohem levnější, ale zatím není infrastruktura. Jestliže máme na něco nadávat, tak na to, že už jsme se od Ruského vlivu neodstřihli dávno vzhledem k tomu, kolik podrazů už udělali (naposledy prázdné zásobníky - https://ekonomickydenik.cz/evropskou-plynovou-krizi-zavinilo-rusko-dukazem-jsou-nizsi-dodavky-i-prazdne-zasobniky/).

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 23.03.22 17:02  Fertus  (242436)

KarloviB už asi hráblo

Tak jaká je cena plynu přímo v Americe nám je platné jako mrtvému zimník, když přepravní náklady tuto cenu navyšují několikanásobně. 

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 23.03.22 17:39  JendoSlaff  (235799)

KarloviB už asi hráblo

Stále to bude vycházet nejspíš několikanásobně levněji než Ruský poděl - zde náklady na zkapalnění a export: https://www.csis.org/blogs/energy-headlines-versus-trendlines/how-much-does-us-lng-cost-europe , i když vezmu velmi pesimistický scénář, tak jsme někde u 30€/MWh. Pokud máte nějaká relevantnější čísla, tak sem s nimi.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 24.03.22 22:14  atlas  (242481)

KarloviB už asi hráblo

Je to přesně tak, Americký plyn je velmi levný, takže jej můžete zkapalnit, naložit na tanker, několikrát s ním objet zeměkouli a to co potom dovezete do Evropy bude pořád levnější než to co kupujeme z Ruska. Jediným důvodem proč to nemůžeme udělat jsou chybějící terminály v Evropě.

 

V USA je obrovský přebytek zemního plynu jako vedlejšího produktu při těžbě ropy. Plyn je tak levný, že se většinou vůbec nevyplácí budování plynovodů a plyn s zbůhdarma spaluje přímo v místě těžby jako nebezpečný odpad.

 

Současná drahota je výsledkem dvaceti let budování závislosti na ruském plynu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (18) 23.03.22 13:20  KarelB  (242429)

Kovandovi už asi hráblo

Čím si budeme topit, svítit, když se od Ruska zcela odstřihneme? Násobně dražším americkým plynem? Kdo to za mne zaplatí? Nedivím se, že z vlády padají takové nesmysly, když jim Kovanda radí. 

Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:

přečíst (17) 23.03.22 12:42  LOLEK  (242427)

Prestan nas hnat do valky Kovando

Vzhledem k tomu, ze realne neexistuje energeticka alternativa k ruskemu plynu, jsou fantasmagorie pana Kovandy jen dalsim z jeho projevu ... za hranou kretenismu, nebezpecneho pro spolecnost, vzhledem k, az trapne tlacenemu, masivnimu pristupu pana Kovadny do medii.

Nevim, je-li idiot, nebo placen zapadnimi valecnymi stvaci...to uz si asi kazdy jeho ctenar musi rozmyslet sam, zda je pravdepodobnejsi, ze to dela z ciste ideologcke hlouposti, nebo je navazany na zapadni toky penez...

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:

přečíst (28) 23.03.22 10:40  nagualista  (220725)

Bankrot západu probíhá v přímém přenosu a daňový otrok ho sanuje a podporuje

První ekonomická poučka zní, že sankce poškozují hlavně ty zastupitele, kteří je vyhlašují a doléhá na ty, co je volí a ještě je platí a teď z jiného soudku.

Převzato z Telegramu:

Co bude v případě mobilizace v ČR.
Jak říká Petr Fiala v televizi: Jsme perfektně připraveni…

Stanislav Procházka

Tak jsem dnes prověřil naši připravenost, kdyby se něco dělo.
Takže. Chtěl jsem se dozvědět, kde se nachází kryty, potravinové balíčky v NZ skladech, balená pitná voda a vzhledem k tomu, že jsem voják tak i informace, kde bych si mohl v případě potřeby vyfasovat výstroj, zbraň a munici.
Co se dělo potom, tomu se těžko věří….
Zkusil jsem odkazy na webu na vojenskou správu v Táboře. Z pěti nefungoval ani jeden.

Tak tedy jsem zkusil placenou službu 1188, aby mi poskytli číslo. To se povedlo. Dostal jsem jméno důstojníka a telefon – na Slovensko – nefunkční
Nevzdal jsem to. Zavolal na ministerstvo obrany, paní na ústředně jsem řekl o co mi jde . Spojila mě na toho „správného“ člověka.
A to, co jsem se dozvěděl mě dostalo.

Kryty má ve správě ministerstvo vnitra a dle člověka na ministerstvu obrany nefungují a jsou nepoužitelné. Doslova řekl, že byla velká chyba je dávat vnitru….
Potravinové balíčky má MO pouze pro sebe a pro vojáky. Jinak nic. Stejně tak i vodu.
A teď to teprve přijde.

Co se týče výstroje a výzbroje, dostal bych jí v případě vyhlášení částečné nebo úplné mobilizace, ale nevěděl kde. Ptal jsem se na seřadiště … Nevěděl, o čem mluvím. Řekl, že bych se vše dozvěděl z televize a z rádia. Když jsem oponoval, že je pravděpodobný black out a použití PEMZ – nevěděl co to je, tak jsem mu to vysvětlil – pulzní elektromagnetické zbraně – a že tedy televize a rádio není asi úplně spolehlivé – POZOR!
Omluvil se, že má moc povinností a hovor ukončil. Zvukový záznam mám, kdyby někoho zajímal.

Konstatování: Vladimíre Putine, nech tanky doma, na tyto blbce ti stačí prak.

Dosavadní doporučení: přečíst (28)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 23.03.22 11:55  JendoSlaff  (235799)

Bankrot západu probíhá v přímém přenosu a daňový otrok ho sanuje a podporuje

Vladimire Putine - vypadá to, že české plány na mobilizaci jsou v lepším stavu než Tvé plány na třídenní invazi na Ukrajinu. Tanky nech doma, beztak je neumíš dotankovat 50 kilometrů od ruských hranic. A než přijde noha Ruského vojáka do České země tak při současném zásobování asi 20x umře hlady.

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 23.03.22 12:19  JendoSlaff  (235799)

Bankrot západu probíhá v přímém přenosu a daňový otrok ho sanuje a podporuje

Abych nezapoměl - Rád bych poprosil o ten zvukový záznam. Doufám, že v záznamu zazní nějaká fakta podle kterých půjde ověřit jeho pravdivost. Pokud je záznam pravdivý tak pomocí §106 by mělo podobné vyjádření být získatelné i s kulatým štemplem.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (12) 23.03.22 08:51  Kevlar  (240307)

Myslíte že se Rusko chce zastavit na Ukrajině?

Mrkněte se na tohle:

https://twitter.com/nexta_tv/status/1506308164966301703

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (16) 23.03.22 10:13  VB  (234891)

Myslíte že se Rusko chce zastavit na Ukrajině?

Rusko určitě se chce někde zastavit. Ale nebude mu to umožněno. Můj odhad je, že do konce tohoto týdne, max příští týden vstoupí Polsko do Lvova. Vím, co to bude znamenat pro Erste, KB a tak celkově, ale co Monča když je blízko divi? Jaký máte názor na ponechání si tohoto titulu?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 22.03.22 22:15  Jakub  (242353)

Rusku totiž Česko poslalo za plyn 0 000

Dočetl jsem pozorně jen do 2. odstavce a zarazila mě hned 2. věta, začínajííc na "Rusku totiž Česko poslalo za stejnou dobu částku zhruba desetinásobnou, a to jen za ruský plyn a za ruskou ropu." Tak jak je to tedy ve skutečnosti? Nestanovuje snad pro české velkoodběratele plynu cenu burza, sídlící v Nizozemí? Vždyť  ještě před začátkem aféry v souvislosti s ukončením činnosti jednoho z největších obchodníků, Bohemi Energy, bylo možné slyšet různé chytráky, že ČR nemůže být vydíratelná ze strany Ruska, protože plyn od něj nekupuje napřímo.Takže když ČR nekupuje plyn napřímo, tak kde je v článku nějaký aspoň náznak rozdílu mezi cenou, kterou ČR musí zaplatit, a cenou, kterou dostane ruský exportér?

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (25) 23.03.22 09:35  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (242420)

Rusku totiž Česko poslalo za plyn 0 000

To vám nikdo z "národohospodářů" neprozradí. Bartuška vám v ČT jen řekne, že zavřeme kohoutky a Rusko zbankrotuje. Jsme přece hrdý a sebevědomý národ :-)) Mezi tím ropa a plyn tečou, obchody se dodržují, ale obyvatelstvo musí tancovat podle ideologických not. Máte informace od lhářů, víc za tím nehledejte.

Dosavadní doporučení: přečíst (25)
Vaše doporučení:

přečíst (18) 22.03.22 19:15  Honza  (242414)

Kolik těch miliard ve skutečnosti dostane Putinovo Rusko?

Kolik těch miliard ve skutečnosti dostane Putinovo Rusko a kolik z nich skončí v Německu, kterému za tento plyn platíme současné ceny? Cena plynu (za 1 MWh) je na burze ve Spojených státech v posledníchměsících 10-15 x nižší, než v Evropě. Nemyslím si, že by plnou cenu Němci posílali do Ruska.

Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:

přečíst (34) 22.03.22 16:46  Balabán  (233101)

Ono je to hezké

To jsou sice hezké úvahy o odstřižení od ruského plynu a ropy, když ČR je na ruském plynu závislá z 80 % a Německo z 50 %. Položit nový plynovod třeba z Azejbajdžánu nebo Izraele trvá cca. 5 let. A EU ročně spotřebuje 200 miliard kubíků ruského plynu, jeden mohutný plynovod přepraví tak 50 miliard. Zbývá tedy LNG z USA a Kataru. Ovšem EU nemá postaveny dostatečné kapacity terminálů na jeho příjem v přístavech, než se postaví ,uběhnou minimálně 2 roky.  Tedy jakékoli krátkodobé řešení třeba do 1 roku je nemožné. A pokud to bude trvat těch 5 let, tak za tu dobu přesměruje Rusko export své ropy i plynu na Indii a Čínu , země EU /Polsko, Slovensko, ČR + Ukrajina/ přijdou o své tučné tranzitní poplatky ropovodu Družba + plynovodů/  a navíc nově dovážené LNG bude dvakrát dražší jak plyn ruský !  No, to to skutečně vyhrajeme !  Rusku bude za jeho plyn a ropu platit Asie místo Evropy  a nám  v EU  zbude ke spotřebě drahý LNG a ještě oželíme tranzitní poplatky placené Ruskem.  Tak ve skutečnosti dopadnou - "sankce na Rusko". Trpět bude EU. A Rusko své peníze dostane tak jako tak.

Dosavadní doporučení: přečíst (34)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 22.03.22 16:43  Elka  (242409)

Kovanda zase pouze čumí.

Měl bys hochu začít konečně i přemýšlet!!!

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (31) 22.03.22 20:32  VB  (234891)

Kovanda zase pouze čumí.

Jak jasal radosti nad utoky na Sber, pobizel ke zniceni ceske banky. co ted? 700 Cechu na dlazbe. Ja v tom nevidim nic dobreho, napriklad. Ta tvoje kampelicka je male ovinko ve srovnani se Sberem, tak 700 lidi zamestnate vy? Asi tezko. A vis co, Kovando,pojd vypnout proud a zastavit fabriky. Bude to dalsi "vitezstvi"! Cina, Indie (urcite jsou i dalsi, ale tyto jsou nejlidnatejsi s nejvetsi ekonomikou nahodou) jsou stand-by a za dobrou cenu koupi VSECHNO. Co a kde pak koupi Evropa? Mozna vis (anebo to priste napise dalsi rusofob Urban), ze rusky rozpocet pracuje s ropou za 40 usd... se kterym rozpoctem pracuji eu dopravci? 500usd? Nech si sve korunky, ty se daji totiz jist misto rusky psenice, oleje, da se jimi hnojit pudu, prodej diesla a jezdi Teslou, ale do doby nez CEZ bude muset vymenit palivove tyce (ledaze bys tam narval Drabovou, ta uz je tez toxicka). ;) zkratka dobre, nech si sve korunky, at se ti hezky mnozi v "bance", ale pozor, at maji stale hodnotu, kdyz za ne budes kupovat to same, jen 5x draz :)

Dosavadní doporučení: přečíst (31)
Vaše doporučení:
přečíst (17) 23.03.22 11:51  JendoSlaff  (235799)

Kovanda zase pouze čumí.

Tak si to rozeberme hezky jedno po druhém. O sberbank nepadlo v celém článku ani slovo, příspěvek je tedy asi k jiné diskusi. 700 čechů v době nedostatku volné pracovní síly nejspíše najde své pracovní místo. Kovandova kampelička - ano, umíte i ad-hominem, gratulace. "pojd vypnout proud" - zde se bavíme o argumentačním faulu "šikmá plocha." Není nad to si vzít rovnou do huby i Drábovou když jsme v ráži, co? A co se týče korunek - žádná sláva, ale pořád lepší než Rubl. Popravdě větší hromadu cintů, urážek a výkřiků do tmy jsem už dlouho neviděl pohromadě v jednom příspěvku. Gratulace!

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:


Diskuze Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií

Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií - zdrojová stránka k tématu diskuze Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Od invaze Česko Rusku za plyn a ropu poslalo 10krát více peněz, než kolik vybralo v historicky rekordní sbírce na Ukrajinu. Nejúčinnější „sbírkou“ je odstřižení od ruských energií.


 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  649.00  +1.41% 
 ČEZ  870.00  +0.64% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 110.00  +0.23% 
 GEN DIGITAL  490.00  -0.20% 
 GEVORKYAN  258.00  +2.38% 
 KOFOLA CS  270.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  869.50  +0.52% 
 MONETA MONEY BANK  95.10  -2.36% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  44.90  +0.90% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.00  +0.84% 
 PRIMOCO UAV SE  920.00  -2.65% 
 VIG  734.00  -0.81% 
Komodity online
 Ropa 86.04 USD 30.04   
 Zlato 2292.55 USD 30.04   
 Stříbro 26.28 USD 30.04   
 Káva 213.55 USD 30.04   
 Cukr 19.44 USD 30.04   
 Bavlna 78.51 USD 30.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.