Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
Údaje o firmách  |  17.05.2000 14:21:38

Nový OPF EURO spravovaný IS NEWTON

Investiční společnost NEWTON Investment umožní investování na vyspělých evropských trzích

NEWTON Investment – investiční společnost, a. s., vstupuje prostřednictvím nově založeného fondu Euro na evropské kapitálové trhy. Oznámila to na dnešní tiskové konferenci ředitelka investiční společnosti Hana Černá. Českým investorům se tak otevírá nová možnost těžit z výhod investování na stabilních trzích s potenciálem dlouhodobého růstu.

“Zásadním průlomem v historii naší investiční společnosti je uvedení růstového otevřeného podílového fondu Euro na český trh a umožnění našim klientům investovat na kapitálových trzích Evropské unie, Švýcarska a Norska. Tento krok nabízí českým investorům možnost vstupovat i s menším objemem investic na zajímavé a přitom stabilnější zahraniční trhy, které mají významný potenciál dlouhodobého růstu,” uvedla ředitelka investiční společnosti Hana Černá.

Fond Euro je regionálně zaměřeným balancovaným fondem, investuje převážně do akcií zemí Evropské unie, Švýcarska a Norska, kde vyhledává významné podniky s vysokým růstovým potenciálem. Fond snižuje riziko investicemi do širokého spektra odvětí i společností. Je denominován v EUR. Počáteční investice činí 500 EUR, u dalších investic pak 100 EUR. Pro profesionální portfolio management fondu byla navázána spolupráce se zahraničním partnerem se zkušenostmi ve švýcarském způsobu privátního bankovnictví a profesionálním portfolio managementu na evropských a dalších světových trzích. Tímto zahraničním partnerem je rakouská společnost Valor, která bude poradcem při řízení portfolia fondu Euro.

NEWTON Investment – investiční společnost, a. s., působí na domácím kapitálovém trhu od roku 1993. Investiční společnost obhospodařovala k datu 31. 12. 1999 otevřené podílové fondy Praděd, balancovaný a Kosíř, dluhopisový. Společnost spravuje majetek v celkovém objemu 1 555,665 mil. , což v meziročním srovnání představuje nárůst o více než 42 %. Vysokou míru profesionality a důvěryhodnosti investiční společnosti NEWTON Investment potvrdila i Komise pro cenné papíry, když jí v letošním roce svěřila do správy podílový fond FOND PLUS.

V roce 2000 si NEWTON Investment – investiční společnost, a. s., klade za cíl pokračovat v tradici dobrých hospodářských výsledků, zejména z hlediska míry zhodnocování investovaných prostředků, zvyšovat odbornost portfolio managementu formou spolupráce se zkušenými zahraničními partnery, rozšiřovat nabídku služeb klientům i jejich kvalitu směrem k individuální péči a nadstandardnímu informačnímu servisu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

21.05.2018Nový aktivně spravovaný blockchain ETF! STOX.CZ (Grant Capital)
06.09.2010Nový monitoring Newton media Strategie.cz (Strategie.cz)
17.05.2000IS NEWTON detailně představí OPF EURO zítra!!! Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688