Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  03.02.2004 19:00:02

Operátoři nesouhlasí s postupem Českého Telecomu a GTS



Se způsobem, jakým dnes Český Telecom a GTS prezentovali služby připojení k internetu za měsíční paušál, nesouhlasí společnosti Contactel, Tiscali a Czech On Line (COL). Představitelé uvedených firem to dnes potvrdili ČIA.

Novinka Telecomu i GTS paušálem zpoplatňuje pouze připojení mimo špičku, ve špičce je uplatňována časová tarifikace. Podle výše uvedených operátorů se tedy nejedná o skutečné neomezené připojení bez ohledu na čas a objem přenesených dat (Flat Rate). Cílem operátorů je přitom dosáhnout podmínek propojení na základě modelu FRIACO (Flat Rate Internet Access Call Origination), který by jim umožnil nabízet paušální poplatek za telefonické internetové připojení nezávisle na Českém Telecomu. Jednou z podmínek fungování tohoto modelu je předpoklad, že Telecom oddělí od svých tarifních programů paušální poplatek za užívání telefonní stanice.

K zahájení pilotního projektu pro vytáčené připojení na základě modelu FRIACO Telecom opakovaně vyzývala společnost Tiscali. "Dnešní nabídkou Český Telecom ukázal, že vytáčené připojení za paušál je na jeho síti realizovatelné. Padá tak poslední argument, který měl proti testování modelu FRIACO," uvedla mluvčí Tiscali Vladimíra Králíková. "Současné podmínky na rozhraní mezi operátory neumožňují nabídnout připojení za měsíční paušál bez jakéhokoli omezení času nebo objemu dat. K tomu je potřeba rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) ve sporu, který má Contactel v této záležitosti s Českým Telecomem," uvedl ředitel Contactelu pro regulaci Miroslav Řezníček. Podobný spor vede u ČTÚ s Telecomem COL.

Zástupci Contactelu, Tiscali i COL se navíc shodli na tom, že nabídnuté měsíční paušály Telecomu a GTS jsou neúměrně vysoké. "Podle našich výzkumů platí 42 procent domácností za vytáčený přístup k internetu méně než 200 korun a plných 83 procent méně než 500 korun měsíčně," vysvětlil mluvčí Contactelu Pavel Rusý. Na otázku, zda budou následovat nabídky Telecomu a GTS Vladimíra Králíková uvedla, že Tiscali počká na reakci Telecomu na výzvy vedoucí k modelu FRIACO. Podle Petra Kastnera COL budoucí kroky v tomto směru zatím zvažuje.

-rot-, -ph-



Copyright 2004 Česká informační agentura, s.r.o.




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0


Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688