Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  27.03.2024 12:24:51

5 klíčových dovedností, které získáte na rekvalifikačních kurzech, a které ocení každý zaměstnavatel

Rekvalifikační kurzy se stávají stále populárnější možností pro ty, kteří chtějí změnit svou kariéru nebo zlepšit své pracovní dovednosti. Tyto kurzy nabízejí účastníkům možnost získat nové znalosti a dovednosti. V následujících řádcích je přehled pěti klíčových dovedností, které lze získat na rekvalifikačních kurzech a ocení je každý zaměstnavatel.

  

Pro koho jsou rekvalifikační kurzy?

Rekvalifikační kurzy jsou určeny pro ty, kteří chtějí změnit svou kariéru, získat nové dovednosti nebo zlepšit ty dosavadní a získat možnost v kariérním postupu. Tyto kurzy jsou otevřeny lidem ze všech oblastí a úrovní zkušeností. Poskytují flexibilní možnosti studia, včetně online a víkendových kurzů.

Zúčastnit se mohou začátečníci v oboru, kteří chtějí získat základní znalosti a dovednosti. Zaměstnanci, kteří chtějí rozšířit své znalosti a dovednosti v daném oboru a získat možnost se kariérně posunout. Maminky na mateřské dovolené, které se chtějí připravit na návrat do zaměstnání si mohou své znalosti oprášit také rekvalifikačním kurzem. V neposlední řadě je rekvalifikace vhodná i pro uchazeče o zaměstnání, kteří chtějí zlepšit své šance na trhu práce.

5 klíčových dovedností, které získáte na rekvalifikačních kurzech

Technologické dovednosti

V dnešní době jsou technologie součástí téměř každého oboru. Rekvalifikační kurzy často poskytují školení v oblastech jako jsou programování, používání software pro projektový management, práce s cloudovými službami, sociálními sítěmi a online komunikačními nástroji. Získání technologických dovedností vám umožní lépe porozumět a efektivně využívat nástroje a aplikace používané ve vašem oboru.

Komunikační dovednosti

Schopnost efektivně komunikovat s kolegy, nadřízenými a klienty je klíčová v jakémkoliv pracovním prostředí. Rekvalifikační kurzy často zahrnují trénink v oblastech jako jsou prezentace, vyjednávání a týmová spolupráce. Ke komunikaci však patří i schopnost aktivního naslouchání a neverbální komunikace. Aktivní naslouchání zahrnuje schopnost opravdu slyšet a porozumět tomu, co druhá osoba říká, což je zásadní pro efektivní komunikaci. Neverbální komunikace hraje klíčovou roli v tom, jak jsou vaše slova vnímána ostatními.

Efektivní řešení problémů

Zaměstnavatelé vyhledávají lidi, kteří jsou schopni rychle a efektivně řešit problémy a přicházet s inovativními nápady. Rekvalifikační kurzy často podporují rozvoj těchto schopností prostřednictvím cvičení a praktických příkladů. Zlepšení vaší schopnosti řešit problémy a být kreativní vám umožní být cenným členem týmu, který přináší nové a inovativní přístupy k práci.

Organizační schopnosti

Efektivní správa času a organizační schopnosti jsou klíčové pro dosažení produktivity a úspěchu v práci. Rekvalifikační kurzy často poskytují školení v oblastech time managementu, plánování projektů a prioritizace úkolů. Dále se lze naučit delegování úkolů a řízení zdrojů. Tyto dovednosti jsou nezbytné pro vedoucí pozice, kde je důležité umět efektivně rozdělit práci mezi členy týmu a správně využívat dostupné zdroje. Zlepšení těchto dovedností vám pomůže efektivněji spravovat svůj čas a dosahovat stanovených cílů.

Flexibilita

V dnešním rychle se měnícím pracovním prostředí je schopnost být flexibilní a adaptabilní nezbytná. Rekvalifikační kurzy často podporují rozvoj těchto dovedností tím, že vás vystavují různým situacím a novým technologiím. Mimo jiné i velmi často rozvíjí schopnost multitaskingu a časového managementu. Tyto dovednosti jsou nezbytné pro efektivní práci v dynamickém prostředí, kde je často potřeba rychle přepínat mezi různými úkoly a prioritami.

  

Závěr

Celkově lze říci, že rekvalifikační kurzy nabízejí účastníkům cenné příležitosti k rozvoji klíčových dovedností, které jsou žádány zaměstnavateli ve všech odvětvích. Dovedností, které získáte na rekvalifikačních kurzech, je však mnohem více, než výše zmiňovaných pět. Tak neváhejte a zúčastněte se, nabídku rekvalifikačních kurzů ve vašem městě naleznete zde.

Tereza Drbohlavová

Psaní textů ji provází od základní školy, kde se podílela na tvorbě školního časopisu. Od roku 2020 podniká v oboru pojišťovnictví a dále jako obchodní konzultantka a pracovnice online marketingu ve společnosti LEADMACHINE, s.r.o. Spojením oborů, ve kterých podniká, získává informace a zkušenosti pro psaní svých textů jako copywriterka. Se společností Orange Academy s. r. o. spolupracuje od roku 2022, kde se převážně věnuje psaní textů o účetnictví, marketingu a pojištění.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688