Czechtourism (Czechtourism.cz)
Cestování  |  21.03.2024 12:39:00

Rakušané preferují udržitelnost cestování i individuální zážitky, ukázal to letošní ročník veletrhu Ferien Messe Wien, jehož partnerskou zemí bylo Česko

Rakušané preferují udržitelnost cestování i individuální zážitky, ukázal to letošní ročník veletrhu Ferien Messe Wien, jehož partnerskou zemí bylo Česko
Značný zájem o cestování nejen v rámci Evropy, ale i do vzdálenějších destinací, důraz na udržitelnost a individuální zážitky z cest. Takové jsou aktuální preference Rakušanů, pokud jde o letní dovolenou. Do Česka jich loni přijelo bezmála 320 tisíc, což je nejvíce za posledních 12 let. V průměru zde strávili téměř tři dny. Nejčastěji míří do Prahy, Jihočeského a Jihomoravského kraje. Vyrážejí za památkami, dobrým jídlem, ale i turistikou. Nejen to zaznělo během uplynulého víkendu na největším veletrhu cestovního ruchu Ferien Messe ve Vídni, jehož partnerskou zemí bylo letos Česko. Tuzemskou prezentaci zajistil CzechTourism.
Destinaci u moře na pláži, výlety do měst a dovolenou na venkově či na horách. Takové pobyty si nejčastěji vybírají obyvatelé Rakouska. A právě ty jim na veletrhu cestovního ruchu Ferien Messe ve Vídni nabízelo ve 13 halách rekordních 450 vystavovatelů z 36 zemí. Na akci dorazilo přes 36 600 lidí a řada z nich se zastavila u českého stánku. Kromě CzechTourism se u něj prezentovalo 12 dalších subjektů. Byli mezi nimi zástupci regionů, hotelů či třeba lázní. Návštěvnici měli možnost poznat lidovou hudbu i tance v podání folklórních souborů Strážničan a Marjánka, díky obsáhlé publikaci „111 míst v Jižních Čechách, která musíte vidět“ zjistili, co při návštěvě tohoto regionu určitě nevynechat, otestovali si své znalosti o Česku prostřednictvím vědomostního kvízu nebo potěšili chuťové buňky během kulinářského kurzu vaření. Jednoduše řečeno – aktivit byla celá řada a o Česku bylo hodně slyšet.

Mezi vystavovateli a návštěvníky letos hodně rezonovalo téma udržitelného cestování. Ostatně Rakušané jsou známí tím, že kladou značný důraz na ochranu životního prostředí. Mezi nabídkami pobytů proto byly hojně zastoupené právě ty, jež tento požadavek splňují. A v souladu s tímto trendem se prezentovalo i Česko.

„Téma udržitelnosti se prolíná napříč všemi cestovatelskými aktivitami. A naším cílem je ho maximálně zviditelnit. Třeba prostřednictvím podpory železniční dopravy, která má obrovský potenciál do budoucna. A to nejen proto, že je ohleduplná k životnímu prostředí, ale díky husté železniční síti nabízí řadu možností k cestování. Vlakem se dostanete prakticky kamkoli. Další přidanou hodnotou je fakt, že takto můžeme mnohem lépe podpořit cestovní ruch v regionech. Jinak řečeno – dává turistům prostor poznat i dosud neobjevené nebo méně známé regiony. V rámci naší gesce chceme určitě podporovat projekty, které propojují moderní svět, a posilovat udržitelnost cestovního ruchu jak v Česku, tak napříč Evropou. A akce typu Ferien Messe jsou skvělou příležitostí, jak je zviditelnit,“ uvádí ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism František Reismüller.

Kromě koncových zákazníků oslovil český stánek též B2B partnery. Tedy zástupce cestovních kanceláří nebo třeba poskytovatele cestovních pobytů.

„Všech našich 12 spoluvystavovatelů jim představilo své nabídky a služby. Probíhala i diskuse ve velmi přátelském duchu na téma aktuální požadavky a představy turistů. Tato debata je velmi důležitá. Na základě poznatků z praxe se totiž daří následně tzv. „ušít“ pobyty klientům na míru a nabídnout jim třeba destinace mimo extrémně vytížené oblasti. Cíleně se tak podařilo zvednout jejich zájem i o méně známé turistické regiony v rámci České republiky,“ doplňuje ředitel Zahraničního zastoupení CzechTourism pro Rakousko a Švýcarsko Roman Hrdina.

Další ročník Ferien Messe Wien se uskuteční v termínu 16. - 19. ledna 2025.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688