Lidé (Lidé)
Lidé  |  26.03.2024 17:53:07

Michal Kročil je novým CRO, CFO a jednatelem Skip Pay. Přichází zúročit 18 let zkušeností ve financích, podpořit Skip Pay v dalším růstu a navigovat ho k černým číslům

Na pozici CFO, CRO a jednatele nastupuje Michal Kročil. Přichází v době, kdy je Skip Pay v cílové rovince řízení o licenci platební instituce od ČNB. Přináší s sebou bezmála dvě dekády zkušeností, mimo jiné i od někdejšího konkurenta Skip Pay – platformy Twisto. Jeho hlavní misí je zajistit, aby se Skip Pay nad rámec skvělého produktu pro zákazníky stal i službou, která doručuje silné výsledky svým akcionářům z ČSOB. Dosáhnout toho chce nejen zdokonalením procesů řízení rizik, ale také důrazem na jednotkovou ekonomiku a efektivním řízením portfolia.

Michal Kročil

Michal Kročil má ve finančním sektoru dlouholetou praxi. První dovednosti v řízení rizik sbíral v České spořitelně, kde působil v oddělení vývoje prediktivních modelů. Velkou dávku zkušeností pak absorboval v dynamickém startupovém prostředí. Posledních téměř deset let se podílel na budování již zmiňovaného Twista – brandu, který v Česku nastartoval éru BNPL. A právě dekádu zkušeností z Twisto, které od „garážové firmy“ dorostlo až ke dvou a půlmiliardovému prodeji, nyní zúročí ve Skip Pay.

Do Skip Pay přichází Michal Kročil jako supermanažer, který skloubí kompetence CRO, CFO a jednatele. Bude tak odpovědný za řízení široké palety rizik, soulad s regulatorními požadavky a také za finanční zdraví instituce. Skip Pay skrze rozšíření licence demonstruje nejen svoji ambici etablovat se jako masově využívaná služba v Česku, ale také chuť zamířit na další evropské trhy. Vysoká kompetence v oblasti řízení rizik tak bude pro Skip Pay kritická nejen pro probíhající licenční řízení a pro splnění nových regulatorních požadavků v oblasti kyberbezpečnosti, ale i pro dlouhodobou vizi společnosti poskytovat produkty s péčí řádného a zodpovědného věřitele.

„Potřeby trhu se mění – stále více zákazníků využívá BNPL jako platebního nástroje první volby. A my jim chceme být tím nejlepším partnerem – nejen je ochránit před některými nástrahami nakupování na internetu, ale umožnit, aby všechny jejich každodenní transakce byly hladké, chytré a efektivní. Tím, že našim uživatelům zodpovědně pomáháme řídit jejich cash flow, přispíváme k jejich finančnímu zdraví,“ vysvětluje Michal Kročil. „Právě proto náš unikátní algoritmus vyhodnotí každého klienta zvlášť a poskytne mu k čerpání právě tolik prostředků, kolik je pro něj vhodné a bezpečné. Mou misí je dovést Skip Pay skrze novou licenci a efektivní růst až k černým číslům. Na této cestě nám bude oporou nejen skvělý scoringový systém, ale také etické hodnoty, na kterých Skip Pay stavíme jak pro naše zákazníky, tak i pro naše zaměstnance.“

Michal Kročil přichází do Skip Pay v době, kdy se česká e-commerce opět nadechuje po hubených letech vysoké inflace a má znovu potenciál vydat se vstříc pandemickým číslům. Českým zákazníkům už ale zřejmě zůstane cenová senzitivita.

„I když počet českých e-shopů v loňském roce klesl, lidé nakupují online stále více – jen už tolik ne v Česku. Čeští obchodníci tak potřebují konkurovat nejen cenou, ale i lepšími službami. Čeští zákazníci jsou poměrně opatrní – proto si tu v minulosti získala takovou oblibu dobírka. BNPL s ještě silnější ochranou a při nižších nákladech kupujícího i obchodníka je dalším vývojovým stupněm bezpečných plateb,“ říká Michal Kročil. „BNPL však stále potřebuje překonat určitou negativní konotaci kreditu – a to nejen v Česku, ale v celém regionu CEE. Ve chvíli, kdy poskytovatel BNPL prokáže, že jeho služby jsou pro klienty zdravé a prospěšné, může vyplnit nemalé mezery, které na trhu jsou – jako například nízká penetrace kreditních karet. A Skip Pay je právě na této misi připraven uspět .“


Skip Pay (dříve MallPay s.r.o.) je fintech přední české banky ČSOB (Československá obchodní banka, a. s). Jeho misí je vytvořit komplexní ekosystém chytrých služeb spojených s placením.
S chytrou platební kartou Skip Pay, kterou využívají tisíce spokojených Čechů, je možné zdarma odkládat platbu až o 50 dní do výše 50 tisíc korun a s nákupem bezplatně získat tříletou záruku a roční pojištění na kupované zboží. Součástí služby je také možnost snadného vrácení zboží, uložení všech účtenek a nahlášení pojistné události na pár kliknutí – vše z jednoho místa online v pohodlí klientské zóny. Z limitu je možné také hradit platby libovolným třetím stranám nebo si nastavit trvalý příkaz.
Skip Pay je jedním z nejrozšířenějších poskytovatelů BNPL plateb (buy now – pay later) v Česku. V současnosti je s ním možné nakupovat ve více než 13 000 českých e-shopech nebo online službách, jako je MALL.cz, Vivantis, CZC.cz, Košík.cz, Můjkoberec.cz, Qerko, Patro.cz, Belenka, Niceboy, Trenýrkárna.cz nebo Slevomat.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688