mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  20.03.2024 23:29:00

Pozvánka k účasti na české expozici na veletrhu Fine Food Australia, 2.-5. září 2024, Melbourne

Pozvánka k účasti na české expozici na veletrhu Fine Food Australia, 2.-5. září 2024, Melbourne

20.03.2024 / 23:24 | Aktualizováno: 20.03.2024 / 23:29

Velvyslanectví ČR v Canbeře organizuje v rámci projektu ekonomické diplomacie (PROPED) ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství českou expozici na nejvýznamnějším veletrhu potravinářských technologií a výrobků na jižní polokouli Fine Food od 2. září 2024 v Melbourne.

Cílem projektu je představit vyspělé české potravinářské technologie a typické české potravinářské výrobky (sladkosti, sirupy, pivo apod.) a napomoci jejich širšímu průniku na australský trh. V současné době jsou české sladkosti nebo pivo k vidění v australských obchodech, ale potenciál odbytu není využit. Zejména české výrobky chráněné označením Geographical Indications (české pivo, chmel) prezentací na veletrhu získají v zemi větší povědomí a současně i možnost většího odbytu. To platí i o technologiích, které se do AU již vyváží přes místní zástupce, aniž by zákazníci věděli, že pochází z naší země.

Veletrh Fine Food (https://finefoodaustralia.com.au) je největší výstavou v oboru nejen v Austrálii, ale i na celé jižní polokouli. Místo konání se střídá v Sydney a Melbourne. V roce 2024 se uskuteční v Melbourne, kde je k dispozici větší výstavní plocha než v Sydney. Posledního ročníku v Melbourne se zúčastnilo 700 vystavujících firem a navštívilo ho 20 tis. odborníků a zástupců veřejnosti.

České firmy se budou prezentovat na ploše 36 m2, kde bude prostor pro představení 6 až 8 firem. Navrhované řešení české expozice zahrnuje 4 stánky systému Shell o ploše každého stánku 3 x 3 metry, kde firmy využijí k prezentaci plochy stánků, rollupy, katalogy a TV přijímač k video sekvencím. Konečné architektonické řešení bude závislé na konečném počtu zúčastněných firem. Pro české účastníky bude v rámci projektu zdarma registrace/výstavní plocha a doprovodný společenský podnik – matchmaking firem. Účastníci z Česka si uhradí své cestovní náklady (ubytování, letenka, diety), propagační náklady jejich výrobků (rollupy, katalogy apod.) a zajistí si samostatně dopravu vzorků.

Náklady na propagaci a uvedení svých výrobků na australském trhu jsou vysoké s ohledem na obecně vyšší cestovní i propagační náklady ve srovnání s Asií nebo i částí Evropy. Bez podpůrných nástrojů ekonomické diplomacie by pro jednotlivé české firmy bylo složité se veletrhu zúčastnit.

Zájemci o účast na české expozici na Fine Food se mohou závazně hlásit ekonomickému diplomatovi Velvyslanectví ČR v Canbeře na adrese: milan.vagner@mzv.gov.cz nebo na adrese radek.stransky@mze.gov.cz. S ohledem na omezený prostor české expozice doporučujeme potvrdit účast obratem. Zájemci budou registrováni podle pravidla „first come first served“. Uzávěrka přihlášek je 4. dubna 2024.

Milan Vágner, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Canbeře


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688